KOMMENTARER

Drømmen om det rusfrie samfunn er over

Svar til Mina Gerhardsens uredelige lesning av Dagbladets leder.

SVAK STYRKE: Dagbladets leder inneholdt én faktafeil, det er beklagelig. Andre ting Gerhardsen reagerer på i lederen må imidlertid skyldes svak styrke i Gerhardsens lesebriller. Foto: Håkon Eikesdal
SVAK STYRKE: Dagbladets leder inneholdt én faktafeil, det er beklagelig. Andre ting Gerhardsen reagerer på i lederen må imidlertid skyldes svak styrke i Gerhardsens lesebriller. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Actis-leder Mina Gerhardsen reagerer på flere forhold ved Dagbladets leder om prosessen fram mot spesialsesjonen om FNs narkotikakonvensjoner, UNGASS-møtet i april.

Lederen inneholdt én faktafeil. Det er beklagelig. Men det får være grenser for hvor uredelig retorikk en skal finne seg i.

Det er korrekt at myndighetene, så vidt meg bekjent, ikke har bedt Actis representere sivilsamfunnet på sesjonen i New York.

Det myndighetene imidlertid har gjort er å ta med Actis i delegasjonen til narkotikakommisjonens møter i Wien, «fordi de er en paraplyorganisasjon som representerer mange» og for å «kommunisere sivilt samfunns rett til å delta og ytre seg».

Andre ting Gerhardsen reagerer på i lederen må imidlertid skyldes svak styrke i Gerhardsens lesebriller.

Dagbladet berømmet nemlig, i likhet med Gerhardsen, Høie for å sette «helse, velferd, menneskerettigheter og skadereduksjon i sentrum for narkotikapolitikken».

Det vi i lederen derimot reagerte på, var at Høie ikke ser bjelken i sitt eget øye og anerkjenner at Norge har mye å gå på for å føre en narkotikapolitikk i tråd med prinsippene han forfekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer