Ikke et angrep på Therese Johaug

Å, hadde jeg bare ikke vært født i et land med et språk som klinger så flaut.

SELVUTSLETTENDE: «WORK HARD, DREAM BIG AND MAKE IT POSSIBLE» vitner om en selvutslettende holdning til eget språk, skriver Knut Nærum. Illustrasjon: Flu Hartberg
SELVUTSLETTENDE: «WORK HARD, DREAM BIG AND MAKE IT POSSIBLE» vitner om en selvutslettende holdning til eget språk, skriver Knut Nærum. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er ikke et angrep på Therese Johaug. Det kunne ikke falle meg inn å angripe Therese Johaug. Tvert imot, jeg har ofte heiet på henne - riktignok ikke høyt, men jeg har heiet på henne inni meg - og iblant til og med syntes synd på Therese Johaug. Det må være forsmedelig, har jeg tenkt, å være så rask på ski i en tid hvor Marit Bjørgen også stiller til start. Derfor har jeg unt Johaug både Tour de Ski-seieren og andre suksesser denne sesongen, i Bjørgens fravær, og jeg er sikker på at hun allerede i år ville ha konkurrert jevnt med Bjørgen dersom sistnevnte ikke hadde stått over en sesong for å bli mor.

Når Therese Johaug har stilt opp i en reklamekampanje for den kinesiske mobilprodusenten Huawei, er det neppe fordi hun har valgt det selv. Antakelig stiller hun lojalt opp og låner bort ansiktet sitt til en kampanje som Skiforbundet har forhandlet fram. Når Johaugs ansikt denne vinteren har frontet Huawei, så er det fordi hun innser at det er slik forbundet skaffer mer penger til norsk ski-idrett, både til eliten og bredden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer