DEBATT

For mye selvtillit, Skartveit?

VGs Hanne Skartveit mener oljebransjen mangler selvtillit i møte med miljøbevegelsen. Selv har hun litt for stor tro på egen innsikt i klimapolitikken.

For mye selvtillit, Skartveit?
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nedgangstidene i oljebransjen skaper bekymring hos mange. Det skulle da også bare mangle — bransjen har enorm betydning for det norske samfunnet og for titusenvis av familier som har inntekten sin derfra.

Hos VGs politiske redaktør Hanne Skartveit tar bekymringen imidlertid en underlig vending. For henne ser det ut til at bransjens hovedproblem er miljøpartiene og miljøorganisasjonene, og at næringens talspersoner mangler selvtillit til å kjempe mot disse mørkets krefter.

Heldigvis for oljenæringen er hjelpen på vei: VG kommer til unnsetning. Spørsmålet er om hun burde ta seg bryet med å forstå klimapolitikken litt bedre før hun kaster seg inn i kampen.

Skartveit klager over at norske miljøorganisasjoner er for lite teknologioptimistiske, og ber dem se til USA der man utvikler biler som Tesla. Da er det jo morsomt å kunne fortelle henne at det er norsk miljøbevegelse som har kjempet fram verdens beste elbilpolitikk, og dermed gjort lille Norge til et av Teslas viktigste markeder på globalt nivå.

Enda morsommere blir det når Skartveit sidestiller kvotehandel og Teslas teknologiutvikling som rasjonelle og fornuftige former for klimapolitikk. De fleste økonomer vil jo kunne fortelle henne at de to står i direkte motstrid til hverandre: Kvotesystemet ville aldri ha skapt det markedet for Tesla som norske politikere har skapt ved å lytte til miljøbevegelsens råd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer