DEBATT

Den ateistiske mulla

- Det er ikke vanskelig å heie på ytringsfrihet og trosfrihet for dem som tror og tenker som deg selv. Testen er om du klarer å tolerer dem som ikke gjør det.

DEN RETTE MÅTEN Å TRO: Aksel Braanen Sterri trøkker til og forklarer Den Rette måten å tro på for alle trosretninger i verden. Det har jo ikke engang de enkelte trosretninger klart å gjøre for seg selv, så det er litt av en bragd, skriver Ingebjørg Berg Holm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DEN RETTE MÅTEN Å TRO: Aksel Braanen Sterri trøkker til og forklarer Den Rette måten å tro på for alle trosretninger i verden. Det har jo ikke engang de enkelte trosretninger klart å gjøre for seg selv, så det er litt av en bragd, skriver Ingebjørg Berg Holm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mullaer kommer i mange former. En av de artigste er den ikke-troende varianten. Aksel Braanen Sterri trøkker til og forklarer Den Rette måten å tro på for alle trosretninger i verden. Det har jo ikke engang de enkelte trosretninger klart å gjøre for seg selv, så det er litt av en bragd. Da bør vi kanskje tilgi Sterri at han underveis tråkker på de liberale verdiene han selv oppgir å tro på.  

Fra Sterris kronikk trekker jeg følgende påbud for religiøse:

• Din tro skal ikke tillate at du danner egne meninger uavhengig av religionen• Din tro skal være i konflikt med vitenskapen• Din tro skal være i konflikt med liberale verdier• Du skal ønske deg et samfunn styrt av religionen

Og det var jammen på tide at Sterri steg ned fra fjellet med sine steintavler. For her nede tråkker stadig flere religiøse vekk fra Sterris smale sti.

Det er nemlig ikke alle som ser tro som en av/på-knapp, hvor man enten tror blindt eller er ateist. Det finnes et bredt og veldig spennende felt mellom tro og ikke-tro, hvor religion går over i filosofi på en måte Sterri og hans likesinnede ikke ser ut til å ville forstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer