DEBATT

Er jeg ukristelig og usolidarisk når jeg støtter regjeringens innstrammingstiltak?

Hvem er kirka - og på vegne av hvem uttaler Sturla Stålsett seg?

STØTTER SYLVI LISTHAUG: Einar Gelius reagerer på Sturla Stålsetts kronikk med tittelen «Flyktningenes Gud» i Dagbladet påskeaften. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STØTTER SYLVI LISTHAUG: Einar Gelius reagerer på Sturla Stålsetts kronikk med tittelen «Flyktningenes Gud» i Dagbladet påskeaften. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet påskeaften har Sturla Stålsett ved Det teologiske Menighetsfakultetet sluttet seg til korstoget mot den norske regjeringen og spesielt innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.

Saken gjelder flyktning- og asylpolitikken, og ifølge Stålsett har Den norske kirke kommet på kant med regjeringen i disse spørsmålene. Nå er det vel en overdrivelse å si at Den norske kirke har kommet på kant med regjeringen. For hvem er kirka - og på vegne av hvem uttaler Sturla Stålsett seg?

Jeg er medlem av Den norske kirke og har jobbet i kirka i 30 år. Jeg sluker ikke alt det vår nåværende regjering gjør i flyktning- og asylpolitikken, men regjeringens innstrammingstiltak på dette området har min fulle støtte.

Er jeg dermed ukristelig, ukjærlig, kaldhjertet og usolidarisk? Er jeg med mine synspunkter ikke lenger en del av kirka? Selvsagt ikke!

Sturla Stålsett prøver å få Gud på sin side i disse spørsmålene ved å henvise til både bibeltekster og kirkelederes politiske engasjement. Også nazistene under krigen prøvde å gjøre kirka til sin kirke - men kirka kan aldri - og må aldri - settes i en politisk bås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer