DEBATT

Gratulasjon til Ernas PR-folk

NRK virker ofte som servilt kamera- og mikrofonstativ for Erna.

GULLPRAT: Statsminister Erna Solberg snakker med gullvinnerne Ole Einar Bjørndalen (f.h.), Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter 4 x 7,5 km stafett for menn i Holmenkollen tidligere denne måneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
GULLPRAT: Statsminister Erna Solberg snakker med gullvinnerne Ole Einar Bjørndalen (f.h.), Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter 4 x 7,5 km stafett for menn i Holmenkollen tidligere denne måneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke så rart at politikere ønsker å komme i media eller at media vil ha oppslag med maktpersoner. Med Erna Solberg som statsminister har medieeksponering nådd nye høyder. Det går knapt en dag uten at Erna får rikelig programtid i fjernsyn og radio.

Hun dukker opp over alt.

I 2014 var det 70-års jubileum for invasjonen i Normandie. Internasjonalt fjernsyn viste statssjefer komme på rekke og rad til hovedtribunen for markeringa.

Etter TV-bildet å dømme var det bare kong Harald som hadde statsministeren sin i hælene. Det fikk en til å tenke på bergenske buekorps som gjerne har svært unge rekrutter på slep når de marsjerer, kalt «rævdiltere».

NRK virker ofte som servilt kamera- og mikrofonstativ for Erna. I politiske programmer får hun særlig stor plass og lengst taletid. Hun slipper til på skjermen som hovedperson ved utallige begivenheter (eks. «Olufs» 70-årsdag i Tromsø), åpning av nye fabrikker (eks. Hydro på Karmøy) og besøk på skoler og i barnehager. En kan lure på hvordan hun kan få nok tid til å styre landet i en krevende periode.

Skikkelig spesielt er det når NRK bruker henne som viktig kommentator på store sportsbegivenheter. Dette skjedde f.eks. under ungdoms-OL på Lillehammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer