DEBATT

I disse terrortider må vi strebe etter forsoning, respekt og verdighet

I den vanskelige tiden vi nå er inne i er det helt nødvendig å bygge bro mellom religioner.

BYGG BROER!: Høyre-politikerne Aamir J. Sheikh og Afshan Rafiq oppfordrer til å bygge broer mellom religionene. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix
BYGG BROER!: Høyre-politikerne Aamir J. Sheikh og Afshan Rafiq oppfordrer til å bygge broer mellom religionene. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Bare i løpet av de to siste ukene har vi vært vitne til noen av tidenes mest grusomme terrorangrep i Istanbul, Ankara, Brussel, Bagdad og Lahore. Til sammen er over 1000 mennesker rammet av disse barbariske handlingene.

Når man tar i betraktning den økende internasjonaliseringen og den kulturelle utjevningen som den moderne globale verden fører med seg, burde det ikke komme som en overraskelse at mennesker frykter tap av det de verdsetter i deres egen identitet, deres rase, deres kultur og kanskje aller sterkest, deres religion. Noen steder har denne frykten endt i konflikt. Noen ganger føles det som om vi tar et skritt tilbake.

Terroristenes mål er nettopp å skape utrygghet, avstand, hat og frykt. Det må de ikke lykkes med. Vi må vise fasthet og samhold. I den vanskelige tiden vi nå er inne i er det helt nødvendig å bygge bro mellom religioner i stedet for å skape avstand mellom mennesker med ulik bakgrunn.

Kampen mot terrorisme er en felles utfordring for det internasjonale samfunnet. Verdensledere er nødt til å sette inn treffsikre tiltak for å nedkjempe og utrydde terroristene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer