Aldri har avstanden mellom knøttefotballen og landslaget vært større. Og da tenker vi ikke på nivået på fotballen

Fotball som hyllevare.

ET VARSEL: For alle som vil høre var onsdagens pipekonsert, mot et landslag som vinner 2-0, et varsel, skriver Cathrine Sandnes i helgekommentaren. Illustrasjon: Flu Hartberg
ET VARSEL: For alle som vil høre var onsdagens pipekonsert, mot et landslag som vinner 2-0, et varsel, skriver Cathrine Sandnes i helgekommentaren. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis man tenker at det er to sider av samme sak vi holder på med, de på Ullevaal stadion og vi som steker vafler og pumper opp baller til det som gjerne blir omtalt som «morgendagens helter», kan man fort bli sur av å lese VG. I uke etter uke har avisa skrevet om pengebruken i norsk idrett generelt, og i fotballen spesielt. Det er oppsiktsvekkende nok å oppdage at tre menn i norsk fotball - Kjetil Siem, Nils John Semb og Per-Mathias Høgmo - får utbetalt nesten ni millioner kroner i årslønn. Til sammenligning får hele Telemark fotballkrets 900 000 kroner. Mest oppsiktsvekkende har det likevel vært å høre elitesjiktet forsvare gapet mellom seg selv og resten.

Når Kjetil Siem, generalsekretær i Norges fotballforbund, blir spurt om de galopperende lederlønningene, svarer han som en nyfrelst BI-student. «Man må betale for å velge fra øverste hylle,» sier han og støtter seg på forestillingen om at markedets usynlige hånd vet å sette den høyeste prisen på de beste hodene, og justere lønnsnivået videre nedover sånn at alle får den lønna de fortjener. Selv hever han 2.7 millioner kroner, tre ganger så mye som forgjengeren Karen Espelund, i årslønn. Så da vet vi i det minste hvordan han vurderer seg selv sammenlignet med henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer