DEBATT

Ingen skam å snu!

De som fortsatt tror det er en god idé å skjære denne odden i to for å demonstrere avsky mot Breiviks handlinger, oppfordres til å ta en titt på stedet.

UTKASTET: Den svenske kuntneren Jonas Dahlberg ser for seg et arr i landskapet til minne om 22. juli på Sørbråten ved Utvika.  Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB Scanpix
UTKASTET: Den svenske kuntneren Jonas Dahlberg ser for seg et arr i landskapet til minne om 22. juli på Sørbråten ved Utvika. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Stopp! Ikke mobb! Ikke finn på noe tull. Kameraten min er god som gull!»

Slik synger små skolebarn over hele landet. Rørende for foreldre og besteforeldre. Men når sant skal sies er det vel vi voksne som egentlig har størst behov for denne type påminnelse i situasjoner hvor vi er for lite hensynsfulle overfor andre. Akkurat nå tillater jeg meg å sende påminnelsen videre til kommunalministeren og hans kolleger og rådgivere i anledning beslutningen om å gjennomføre planene for et minnested på Sørbråten i Hole.

Alle forstår at en slik beslutning på et tidspunkt kunne tas i beste mening. Det mange av oss derimot ikke forstår er hvorfor disse planene, som åpenbart var lite gjennomtenkte, nå tvinges igjennom. Et verdig minnested er jo i mellomtiden etablert på Utøya. Er det prestisje eller av hensyn til kunstneren?

Heltene fra Hole er blitt våre alles kamerater. Hvorfor skal de på livstid plages med et kunstprosjekt på et så lite egnet sted som de trygler om å få slippe? De som fortsatt tror det er en god idé å skjære denne odden i to for å demonstrere avsky mot Breiviks handlinger, oppfordres til å ta en titt på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer