DEBATT

IS må imøtegås på islamsk grunnlag

Å erkjenne Gud ligger ikke hos IS - som Koranen sier - i gode handlinger, barmhjertighet og det vakre, men i bokstavtro og rigide regler.

«BORTENFOR ISLAM»: IS med er med sin forherligelse av terror, ekstrem kvinneundertrykking og den ytterste sekterisme langt bortenfor islam. Det må forklares og vises, skriver kronikkforfatteren, som var en av de første i Norge som konverterte til islam. IS-soldaten er fotografert i Mosul, Irak. Foto: Reuters / NTB Scanpix
«BORTENFOR ISLAM»: IS med er med sin forherligelse av terror, ekstrem kvinneundertrykking og den ytterste sekterisme langt bortenfor islam. Det må forklares og vises, skriver kronikkforfatteren, som var en av de første i Norge som konverterte til islam. IS-soldaten er fotografert i Mosul, Irak. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

IS står mot islam. IS er med forherligelse av terror, ekstrem kvinneundertrykking og den ytterste sekterisme, langt bortenfor islam. Det må forklares og vises.

Den er muslim som erklærer dette: «Det er ingen annen Gud enn Gud (Allah) og Muhammed er Guds sendebud». Den trosbekjennelsen (shahada) favner vidt. Men IS og dens like har endret dette til å bli: «Den som ikke tror nøyaktig som oss, er vantro og kan drepes.» Det er blindt og sekterisk.

Koranen er troens grunnlag. Den uttaler om samme temaet: «Si ikke om andre at de ikke er muslimer.» IS gjør det og dreper.

Tradisjoner fra profeten Muhamed (hadith´er) er viktige. Men hvilke er autentiske? Mye er konstruert og tillagt Profeten. IS henter selvvalgte «hadith´er» og bruker dem for liv og død.

Koranen sier: «Denne skrift (Koranen) er fra Gud.» Muslimer er enige om det. Koranen er Guds egne ord, genuine og uforandret siden de ble åpenbart.

Koranen sier til muslimer: «Dere skal være et balansert samfunn - et samfunn i ?midten?». IS gjør sitt samfunn til det mest ubalanserte - og lengst mulig fra ?midten?! Koranen pålegger muslimer å følge Abrahams tro. Abraham var «tolerant og hengiven»! IS står langt fra det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer