DEBATT

Terje Tvedts fundamentalisme - og uvitenhet

- Usle knep, skriver Thorbjørn Jagland.

ELITE: Terje Tvedt fortsetter sitt korstog mot «eliten», som han i andre sammenhenger også kaller «godhetstryrraniet», skriver Thorbjørn Jagland. Her i går i Polen, for å diskutere lovgivning med den politiske ledelsen i landet. Foto: Krystian Maj / NTB Scanpix
ELITE: Terje Tvedt fortsetter sitt korstog mot «eliten», som han i andre sammenhenger også kaller «godhetstryrraniet», skriver Thorbjørn Jagland. Her i går i Polen, for å diskutere lovgivning med den politiske ledelsen i landet. Foto: Krystian Maj / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Terje Tvedt fortsetter sitt korstog mot «eliten» som han i andre sammenhenger også kaller «godhetstryrraniet». Dette «tyranniet» har forårsaket det meste av problemene som verden nå sliter med, ifølge ham. Han er i ferd med å drive dette så langt at det framstår som en ny form for fundamentalisme. Ja, han er nødt til å ty til usle knep for å få også meg til å passe inn i denne eliten av godhetstyranner. Problemet i verden er ikke for mye godhet, så jeg har ikke noe i mot å være der, men det kan ikke være på Terje Tvedts oppdiktede premisser.

Han skriver at i «mitt bilde finnes ikke arrogante og seierssikre islamister som er villige til å ofre sitt og andres liv for et teokratisk diktatur». Jeg advarer i følge ham mot kritikk av islamismen. Han påstår at jeg sier at vi i stedet må legge ned våpnene. Siden han referer til mitt oppdrag i Europarådet, svarer jeg med utgangspunkt i dette - som han tydeligvis ikke vet noe om.

Les også Jaglands opprinnelige kronikk her.  Alle som har fulgt med på hva Europarådet gjør og planlegger å gjøre når det gjelder å bekjempe islamismen vet at hans påstander er gale. Han kunne vite hvis han ville, at under Europarådet finnes den eneste kraftfulle internasjonale konvensjon mot terrorisme og ekstremisme. Den ble utarbeidet på forespørsel fra FNs sikkerhetsråd etter angrepene i New York i 2001. Konvensjonen er blitt et referansepunkt over hele verden for hvordan man bør bekjempe dette ondet, men med rettsstatens midler. Etter at problemet med de såkalte utenlandsterroristene (de som begynte å reise til og fra Syria) dukket opp, startet vi, igjen på forespørsel fra FNs sikkerhetsråd å utarbeide en tilleggsprotokoll til konvensjonen. Både planlegging og bidrag til finansiering av terroraksjoner ble kriminalisert. Det å reise utenlands med hensikten å delta i terror ble også kriminalisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer