DEBATT

Jeg vil være norsk, Dagbladet

Dersom mediene kaller Ali en innvandrer, vil Ali se på seg selv om det.

NORSK ELLER INNVANDRER? Enklaver av både majoritet og minoritet er uheldig, skriver Mina Adampour. Foto: Sna Dar
NORSK ELLER INNVANDRER? Enklaver av både majoritet og minoritet er uheldig, skriver Mina Adampour. Foto: Sna Dar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets nettartikkel «I disse tre bydelene er innvandrere i flertall» spiller på Frps strenger om at du ikke blir, eller er, norsk statsborger om du har et norsk pass.

Spørsmålet blir hvordan redaktøren i Dagbladet tror det er for en norsk ungdom som bor i bydel Grorud å lese om seg selv slik, og finne ut at hen/hun/han ikke er norsk, men fortsatt en innvandrer, fordi foreldrene var det, og de selv er født her.

Dagbladet skal ha honnør for å bruke et alminnelig og betegnende bilde, i stedet for å portrettere bare muslimer eller ikke-vestlige som bildet på «innvandreren».

Avisa vil trolig belyse et faktum som kan resultere i at politikere blir bevisste på og kan skape bedre blandinger av majoritet og minoritet i bosettingspolitikken. Det at våre politikere la ned planene om asylmottak på Montebello er et konkret eksempel på at man ikke fremmer integrering ved at noen områder skal være forbeholdt de ressurssterke og etnisk homogene. Enklaver av både majoritet og minoritet er uheldig.

Når vi snakker om forskning og vil forsøke å komme med konstruktive forslag til hva som kan fremme sunn integrering, må man ta i bruk ord og betegnelser man normalt ellers ikke ville brukt. Men å slenge en slik (populistisk) hovedtittel som kan argumenteres å være misvisende, all den tid forskningen (i artikkelen) viser til at det inkluderer norskfødte av innvandrerforeldre - skaper utenforskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer