DEBATT

Villeder med ukorrekte opplysninger

REFORM - ressurssenter for menn har laget en informasjonsvideo som villeder.

MENN SLÅR OFTERE ENN KVINNER: Fortsatt er det sånn i Norge at flertallet som blir utsatt for grov vold i nære relasjoner er kvinner og flertallet av dem som utøver volden er menn, konkluderer artikkelforfatterne. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MENN SLÅR OFTERE ENN KVINNER: Fortsatt er det sånn i Norge at flertallet som blir utsatt for grov vold i nære relasjoner er kvinner og flertallet av dem som utøver volden er menn, konkluderer artikkelforfatterne. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Rett før påske ble krisesentrene i landet, hvorav flere er våre medlemmer, kontaktet av REFORM - ressurssenter for menn om en informasjonsfilm som skulle gå på TV 2 i påskeferien. Filmen setter søkelyset på den grove volden i nære relasjoner som også menn blir utsatt for. Vold er en tematikk som er viktig å sette søkelyset på, derfor er det desto mer problematisk at senteret villeder publikum med ukorrekte opplysninger.

Ifølge straffelovens kapittel 25, paragraf 283 står grov mishandling i nære relasjoner definert som: «Ved avgjørelsen av om mishandlingen er grov skal det særlig legges vekt på om den har hatt til følge betydelig skade eller død, og for øvrig:a) dens varighet,b) om den er utført på en særlig smertefull måte, eller har hatt til følge betydelig smerte, ellerc) om den er begått mot en forsvarsløs person.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer