DEBATT

Menn som er utsatt for vold fra kvinner oppsøker ikke hjelp på krisesentrene

For Reform er det viktigst å holde på oppmerksomheten filmen har skapt om behovet for å få menn utsatt for grov vold fra partnere til å oppsøke hjelp.

VOLD MOT MENN: Reform — ressurssenter for menn ønsker mer debatt om menn utsatt for vold. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VOLD MOT MENN: Reform — ressurssenter for menn ønsker mer debatt om menn utsatt for vold. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Reforms film «Rettssalen», som ble vist på TV 2s reklamefrie dager i påsken, setter søkelyset på et følsomt og lite omtalt voldsproblem - menn som utsettes for grov vold fra kvinner. Det er også et stort problem at mange menn ikke oppsøker hjelp på krisesentrene, enten fordi de ikke vet at tilbudet er til også for dem eller fordi tabuet det er å være mann som utsettes for vold fra en kvinnelig partner er for stort til å stå fram.

Vi er opptatt av at sementerte holdninger om maskulinitet og tabuet menn føler som voldsutsatte blir utfordret. Det bør være i alles interesse at dette får oppmerksomhet. Ikke minst gjelder det for krisesentrene, som forvalter det offentliges midler til å oppfylle det lovpålagte kommunale tilbudet til innbyggere som er utsatt for vold i nære relasjoner. Kvinner som menn.

Det er derfor bra når Tove Smaadahl og Madeleine Schultz i Krisesentersekretariatet skriver om filmen vår i Dagbladet på tirsdag. Ifølge dem er antallet menn som utsettes for grov vold fra en kvinnelig partner ikke 18.000 i året, som filmen framholder. De hevder dette skjer i et livtidsperspektiv, og viser til en forekomststudie i regi av NKVTS.

Reform ønsker mer debatt om menn utsatt for vold. Tallet 18.000 er tidvis blitt knyttet til årlig forekomst. Det er samtidig et faktum at det mangler mye forskning om voldsutsatte menn, og at det finnes få sikre tall om årlig forekomst. Vi har derfor besluttet å stryke henvisningen til et bestemt tall i «Rettssalen».

For Reform er det viktigst å holde på oppmerksomheten filmen har skapt om behovet for å få menn utsatt for grov vold fra partnere til å oppsøke hjelp. Vi håper på Krisesentersekretariatets støtte i dette.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer