DEBATT

Kommandopartiet

Arbeiderpartiet er sure for at ikke Høyre fører samme politikk som dem.

SVARER:  Heidi Nordby Lunde svarer på kritikken fra Trettebergstuen.  Foto: Tom A. Kolstad
SVARER: Heidi Nordby Lunde svarer på kritikken fra Trettebergstuen. Foto: Tom A. Kolstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den sureste kritikken blir som regel målbåret av deres stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, som virkelig følger tidligere nestleder Helga Pedersens oppfordring om å sverte regjeringen.

Men jeg skal være helt ærlig og si at det smerter meg litt å si det — når Trettebergstuen beskriver regjeringen som «coachingregjering»i Dagbladet, så skulle jeg ønske hun hadde rett. At veksten i offentlig sektor var reversert, at statlig styring og ansvar var på vei ned og privat ansvar på vei opp. Men etter åtte år med en Arbeiderparti-ledet regjering med det største økonomiske handlingsrommet noen norsk regjering noen sinne har hatt, står Høyre igjen med oppvasken etter gildet Ap bevilget seg.

Under Arbeiderpartiet økte todelingen av norsk økonomi, og i 2012 ble 200 milliarder investert i petroleumsbasert næring, mot 20 milliarder på fastlandet. Norge har aldri tidligere hatt en så sterk forverring av konkurranseevnen som i årene etter 2005, skrev Nordeas daværende sjeføkonom Steinar Juel i 2013. Derfor har regjeringen kun gitt moderate skattereduksjoner, og veksten i offentlig sektor holder seg på Arbeiderpartiets nivå. Dette håper jeg at vi vil gjøre noe med.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer