KOMMENTARER

Regjeringen gikk på enda en likestillingsmell

Statsfeminismen vant igjen.

SEIER:  Opposisjonen kastet om på regjeringens likestillingsmelding. Aps likestillingspolitiske talsperson Anette Trettebergstuen i vandrehallen da Stortinget behandlet likestillingsmeldingen torsdag.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SEIER: Opposisjonen kastet om på regjeringens likestillingsmelding. Aps likestillingspolitiske talsperson Anette Trettebergstuen i vandrehallen da Stortinget behandlet likestillingsmeldingen torsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk heftig for seg da Stortinget behandlet regjeringens likestillingsmelding torsdag. Det var allerede klart at en samlet opposisjon ville kreve atskillig flere tiltak og i praksis kaste om på hele meldingen. Arbeiderpartiets forslag hadde langt på vei KrFs fulle støtte, og da Venstre stemte med resten av opposisjonen, tippet flertallet. Det var et varslet nederlag.

Tyngdepunktet i norsk likestillingspolitikk har aldri ligget til høyre for Høyre. Selv Høyres største seier i likestillingspolitikken, styrekvotering, som ble innført av en næringsminister fra Høyre i en KrF-ledet regjering, er så radikalt at partiet knapt vedkjenner seg det i dag.

Slaget sto dermed mellom to klassiske valg; viljen til å ta i bruk politiske virkemidler, eller troen på at dette går seg til av seg selv og staten bør ligge mest mulig unna. Her er åpenbart Frp partiet som er mest mot statlig innblanding og i grunnen aldri har vært særlig opptatt av likestillingspolitikk i praksis annet enn som en norsk verdi minoriteter bør tilpasse seg, mens Høyre tidligere har stått på barrikadene i de store slagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer