KOMMENTARER

Et smil av stål

Sylvi Listhaug er regjeringens mest viljesterke politiker. Hun vil ha rett, om det så er i strid med naturlovene.

DEBATT: Sylvi Listhaug (Frp), innvandrings- og integreringsminister, under asyl og flyktningdebatt på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DEBATT: Sylvi Listhaug (Frp), innvandrings- og integreringsminister, under asyl og flyktningdebatt på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Sylvi Listhaug er en politiker som smiler mye. Både med munnen, øynene og resten av kroppen. Hun øker utslippet av varme og nærhet når det blåser kaldt, og hun egentlig burde trippe forsiktig fram på den skjøre isen. Men slik er ikke innvandringsministeren. Listhaug blir ikke usikker om det faglige grunnlaget for standpunktene er svake eller fraværende. Hun viftet det vekk da 90 faginstanser uttalte seg negativt om forslagene til innstramming i asylpolitikken. Når rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottesen, står fram og sier det gjør vondt å se hvordan regjeringen misbruker forskningen, gjør det ikke noe inntrykk på Sylvi Listhaug. All verdens argumenter fra forskere og andre fagfolk spiller ingen rolle så lenge politikken er riktig. Det viktigste er å forandre verden, ikke administrere eller videreføre det andre har satt i gang. Som politisk type er Frp-statsråden både bulldoser og festning. Hun rydder terrenget, tåler en trøkk og er uimottakelig for kompromisser og skifte av posisjon.

At det blåser rundt Sylvi Listhaug er ingen tilfeldighet, eller noen konspirasjon igangsatt av politisk korrekte journalister. Hun vil ha det slik. I et nærgående portrettintervju i Morgenbladet bekrefter Listhaug at hun leter etter gode konflikter. Det får fram sakene og skaper den debatten hun trenger. Listhaug sier også at hun ikke har noen trang til å bli likt eller for å virke splittende: «Jeg er mer redd for å bli en politiker som tekkes alle. Det er nok av dem». Listhaug liker utforutsigbarhet fordi det gir noe å strekke seg etter. Passiv kontroll kjeder henne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer