DEBATT

Politikerne følger ikke folket i miljøsaken

Befolkningen er klare for radikale miljøtiltak, mener Framtiden i våre hender.

GRØNNE NORDMENN: Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, mener det er for stor avstand mellom folk flest og dem som bestemmer når det gjelder klimatiltak. Foto:Jon Skille Amundsen
GRØNNE NORDMENN: Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, mener det er for stor avstand mellom folk flest og dem som bestemmer når det gjelder klimatiltak. Foto:Jon Skille Amundsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Framtiden i våre hender gjorde nettopp en representativ miljøundersøkelse i den norske befolkning. Målet var å få et klarere bilde av nordmenns forhold til vår tids store eksistensielle krise.

Undersøkelsen sammenfalt med nyheten om at februar i år var den varmeste måneden i løpet av de 137 åra slike internasjonale målinger er gjort. I flere nyhetsartikler kommer det fram at forskere «mangler ord» for å beskrive alvoret i den akselererende oppvarmingen. I en rapport Framtiden i våre hender publiserte før jul, sa tre ledende norske klimaforskere at de har sluttet å tro på at vi vil klare å holde oss innenfor togradersmålet.

Vi har så prøvd å sammenlikne befolkningens holdninger med det faktum at de to partiene som leverer statsministere i dette landet, Høyre og Arbeiderpartiet, gjør lite eller ingenting for miljøet.

I vår undersøkelse var det første vi lurte på om Ola nordmann tror vi må kutte forbruket i Norge for å berge klimaet. Her svarer 62 prosent bekreftende. For dem som håper at teknologien alene skal redde oss, ser vi altså at befolkningen ikke deler den mest naive optimismen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer