DEBATT

Vår gode helse og ryktemakerne

Myten om at ernæringsforskere ikke interesserer seg for sukker er grunnløs.

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix
Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Rolness har lest en artikkel i The Guardian og setter tingene på plass:

«Fett er ikke farlig». Det er det sukker som er. Dessuten er ernæringsanbefalingene om å redusere mettet fett i kosten en skandale. Tusenvis av mennesker har dødd fordi de har erstattet mettet fett med raffinerte karbohydrater. Videre kan man lese at ernæringsforskere bruker tvilsomme metoder, professor Norum er nedlatende og helseministeren prioriterer feil.

Myter og påstander i en salig blanding.

Mat er personlig. Alle kan noe om mat og mange mener mye. Men det er faglige råd og anbefalinger vi snakker om her. Ingen statlige vedtak eller ernæringspoliti i gatene. Type fett og type karbohydrater står sentralt. Mindre mettet og mer umettet fett i et mer plantebasert kost. Klimavennlig og framtidsrettet. Mindre mineralvann og snop og mer grove kornprodukter. Forenklet, men likevel kunnskapsbasert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer