DEBATT

SVs naive asylpolitikk

I andre land ser vi fremveksten av parallellsamfunn preget av lovløshet, kriminalitet og rekruttering av fremmedkrigere. Slike tilstander kan vi ikke akseptere i Norge.

ASYL: Listhaug går hun ut mot SVs asylpolitikk. En for stor innvandring til Norge vil føre til at vi ikke klarer å lykkes med integreringen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ASYL: Listhaug går hun ut mot SVs asylpolitikk. En for stor innvandring til Norge vil føre til at vi ikke klarer å lykkes med integreringen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I en kronikk i Dagbladet går SV-leder Audun Lysbakken til angrep på meg for å føre en politikk som vil gi parallellsamfunn og dårlig integrering. Lysbakken har tidligere hyllet Sveriges asylpolitikk. Er det dette som er Lysbakkens ideal? En asylpolitikk utenfor kontroll vil kunne få store konsekvenser, noe vi ser tydelige eksempler på i vårt naboland.  

I fjor kom det over 160 000 asylsøkere til Sverige. I Malmö måtte asylsøkere sove på papplater midt på torget i vinterens bitende kulde. Systemet kollapset. For å håndtere den rekordstore asyltilstrømmingen må Sverige nå bruke over 50 milliarder svenske kroner i året. Det er mer enn de bruker på hele forsvaret, og om lag 8 milliarder mer enn de bruker på politi- og rettsvesenet.  

Integreringsutfordringene er enorme i Sverige, og Aftenposten har gjennom flere reportasjer avdekket forhold som vi ikke kan akseptere, og som vi må gjøre det vi kan for å motvirke. I Aftenposten 18. april kan vi lese om at rundt 130 fremmedkrigere i Syria er rekruttert fra seks risikoområder i Göteborg. I følge en hemmelig politirapport omtalt tidligere er 52 områder i Sverige definert av politiet som særlig farlig og lovløse områder. Slik det fremgår i media foregår kriminalitet i disse områdene åpent. Utfordringene er blant annet kriminelle gjenger, barn som bærer våpen, at narkotika selges fritt og at maskerte grupper skal ha steinet politibiler. De grunnleggende samfunnsverdiene i områdene har forvitret.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer