DEBATT

Listhaug kjem til sine eigne

Sylvi Listhaug skal på turné til karismatiske og fundamentalistiske organisasjonar og sekter kring om i landet. Eller på stemmefiske i vassdraga der partiet «De kristne» vakar, som det òg heiter.

MINISTER: Sylvi Listhaug på en gresk-norsk konferanse om flyktningkrisa i Aten denne uka. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MINISTER: Sylvi Listhaug på en gresk-norsk konferanse om flyktningkrisa i Aten denne uka. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dette er i det segmentet som hevdar at KrF er altfor radikale.

Ikkje rart at Listhaug tar friminutt i kyrkjelydar som opnar famnen for henne og trykkjer henne til sitt bryst. Ministeren kjenner seg ikkje lenger heime i Den Norske Kyrkja. «Reine sosialistreiret,» i fylgje henne.

For så vidt ikkje overraskande at Listhaug hevdar det. Allereie i 2009 åtvara ho mot at venstresida var i ferd med å rasere kyrkja. I hennar hovud er omtrent alle til venstre for Erna Solberg, sosialistar. Hadde Jesus delteke i dagens samfunnsdebatt, hadde ho heilt sikkert kalla han òg sosialist.

Sylvi Listhaug har sterk appell blant gamaltestamentlege. Mange av dei føler at dei vandrar i dødsskuggens dal. Forsvarslause og fullstendig overkøyrde av sosialistar og andre liberale som er freidige nok til å kalle seg kristne. «Kyrkja er på kollisjonskurs med Bibelen,» blei det nettopp hevda i ein kommentar til at homofile skal få lov å gifte seg der.

Det ultimate provet på total moralsk kollaps og eit bakhaldsåtak på det heilage ekteskapet og kjernefamilien.

No har riktignok Frp òg sagt ja til likekjønna ekteskap, så sosialistgifta spreier seg overalt. Det vanskelegaste for desse bibeltru er å måtte ha Jesus på laget. Irriterande fyr, han der, med alt dette snakket sitt om solidaritet. «Alt det du har gjort mot ein av desse mine minste små, det har du og gjort imot meg,» sa han. «Elsk din neste som deg sjølv,» sa han. «For den som bankar på, skal det lukkast opp,» sa han. Det er så ein stakkars fundamentalist kan få lyst å ekskludere heile Jesusen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer