DEBATT

Nav-kontakten er blitt fulltidsjobb

Nav vil at en offentlig ansatt spesialist, helt overflødig, skal bruke sin arbeidstid på å observere meg i min arbeidstid.

NAV: Jan Grue om NAV-kontakt. Foto: Ane Sangnes
NAV: Jan Grue om NAV-kontakt. Foto: Ane Sangnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Sigrun Vågeng, jeg skriver et åpent brev til deg som direktør for Nav, fordi vi må snakke om hvordan din etat gjør det så vanskelig for meg å være i jobb. Jeg henvender meg til deg som direktør fordi jeg ikke vil trekke inn alle de dyktige medarbeiderne dine, som jeg har fått god hjelp av i mange år. Dette handler om politikk og regelverk; det handler om de helt sentrale prinsippene.

La meg presentere meg: Jeg er storforbruker av tjenestene deres, og et godt eksempel på at tjenestene er viktige og virkningsfulle. Jeg har vært funksjonshemmet hele livet og rullestolbruker siden jeg var åtte år gammel. Jeg har trengt Nav og Navs forgjengere, aller mest Hjelpemiddelsentralen, for å komme meg ut i verden - til skolen, til venner, til byen, til utlandet.

En ting jeg og Nav og den norske offentligheten er skjønt enige i, er det at det er langt færre funksjonshemmede i jobb enn det burde være. Men jeg er altså en av dem. Jeg tiltrådte som professor ved Universitetet i Oslo denne våren. Jeg er en av knapt hundre norske professorer under 40 år, og så langt jeg vet den eneste rullestolbrukeren blant disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer