DEBATT

Erstatningen fra Westerdals er ikke god nok

I foajeen i Fredensborgveien 24Q, i det lille bygget som en gang hadde vært pølsefabrikk, sto verdiene til skolen skrevet slik at vi så de hver dag og aldri skulle glemme dem: Modig. Raus. Samfunnsnær. Engasjerende. Nå blir de samme ordene brukt i en maktkamp mot oss.

SKOLEPENGER: Westerdals ACT må tilbakebetale for overfakturerte skolepenger. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SKOLEPENGER: Westerdals ACT må tilbakebetale for overfakturerte skolepenger. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Modig? I mer enn 10 år har Westerdals ulovlig overfakturert elevene for skolepenger. I tillegg har det vist seg at flere av linjene har manglet formell godkjenning fra Kunnskapsdepartementet. På onsdag inviterte Westerdals til lukket pressemøte der ingen tidligere elever var invitert. Her presenterte de likevel sitt forlikstilbud til 1300 tidligere elever — et plaster på såret for den ulovlige overfaktureringen. 1,5 timer etterpå kommer eposten til oss elever og der står det blant annet «Dette er i tråd med vårt opprinnelige ønske om direkte dialog med studentene (...)».

Det er en interessant retorikk å bruke etter å ha flottet seg for pressen først. I tillegg ser brevet ut som det er klippet ut av en pressemelding. Dette er heller ikke første gang. Gjennom hele prosessen har vi lest at de vil ha åpenhet og møte oss, men når møtet til slutt kommer for en dag sitter ikke de ansvarlige fra skolen engang i rommet. Nicolai Løvenskiold, skolens tidligere rektor og majoritetseier, har vært pinlig fraværende fra alle dialog- og forhandlingsmøter. Ikke akkurat modig.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer