Når tanta di begeistret deler sin «Skam»-beundring på Facebook og merker innlegget «føler seg ung igjen», så vet du at det er kroken på døra

Hooking er for kids!

IKKE FOR 30-40-åringer? - Hvis du er for gammel til å vite hva hooking betyr, så er du også for gammel til å se på «Skam», skriver Steinar Solås Suvatne. Foto: NRK
IKKE FOR 30-40-åringer? - Hvis du er for gammel til å vite hva hooking betyr, så er du også for gammel til å se på «Skam», skriver Steinar Solås Suvatne. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til landets tretti-førti-åringer:

Ta å finn deres egen tv-serie, 'a! Dere kan slutte å snakke om «Skam» nå, for dere holder på å ødelegge hele greia.

Her kommer omsider en ganske frisk sak — signert NRK av alle — og så dras den ned i ei reaksjonær søle av ironi-generasjonen på leit etter å forstå «ungdommen nå til dags».

Med fare for å være litt Arild Rønsen her: Kan ikke «Skam» få være kidsa sin greie, kan de ikke få ha den i fred, uten at alle vi som er for gamle til å forstå at rulleplass er selve lykken skal presse oss på?

Før i tida pleide førtiåringer å være opptatt av Dagsrevyen, trav og «Torsdag kveld fra Nydalen». Men nå: Hooking, bussvors og klining i klasse-rommet.

Forbløffet ser vi på «Skam» og forstår ingenting, for «sånn var det jo ikke da vi gikk i første gym!».

Av alle dørgende kjedelige samtaler en kan overhøre i lunsjen, er ingen så meningsløse som småbarnsmødres filosoferende behov for å avdekke om «hooking betyr sex eller bare klining».

Hadde jeg vært fjortis ville jeg snarest byttet «OMG, favorittserie lizzm» når jeg oppdaget at alle mødrene i nabolaget også var «Skam»-frelst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer