Ikke se pyramidene

Sørg for å måtte færre ting. Og la nå for Guds skyld delfinene være i fred.

1001 TING: Boka «1001 ting du ikke trenger å gjøre». Jeg hadde kjøpt den. Illustrasjon: Flu Hartberg
1001 TING: Boka «1001 ting du ikke trenger å gjøre». Jeg hadde kjøpt den. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det drar seg mot sommer, og fortauene er fulle av joggere. Du kan lukte forventningen idet de passerer. Før sankthans skal de ha gått ned de fire kiloene som har hindret dem i å realisere sine drømmer. I sommer skal de ha gått ned en størrelse, de skal få seg kjæreste, bestige den toppen, ha nok poeng til å komme inn på den skolen, få flere likes, bestige en høyere topp, få seg en bedre kjæreste, det skal bli den beste sommeren noensinne. Og på tv forteller modige unge mennesker om hvordan press og forventninger gjør dem ulykkelige: Spennet blir for stort mellom hva de tror de må og hva de tror de kan.

I blant virker det som om mulighetene - i hvert fall om du har det sånn som de fleste nordmenn har det - er blitt for mange, men antakelig er muligheter som bøkene i et bibliotek: Det er en god ting at det fins mange bøker der, og det er ikke meningen at du skal lese alle.

Vi har alle forventninger, ambisjoner, tanker om hva vi burde ha gjort. De som mangler egne ambisjoner, kan til og med gå i bokhandelen og kjøpe andres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer