DEBATT

Giftfri sone på stellebordet

Barn bades i giftstoffer, bokstavelig talt.

UAKSEPTABELT: Forbrukerrådet ber butikkene ta ansvar for innholdet i kosmetikk og hudpleie.
UAKSEPTABELT: Forbrukerrådet ber butikkene ta ansvar for innholdet i kosmetikk og hudpleie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er uakseptabelt at det er tillatt å påføre barna våre gift gjennom våtservietter, fuktighetskrem, sjampo, leker og klær. Det er like ille at butikker velger å ha slikt i hyllene sine. Det må de slutte med. Nå.

Forbrukerrådet har i en årrekke kjempet for at arenaer som stellebord og barnerom skal være giftfri sone. Til tross for at det burde være en selvfølge.

I dag er det slik at barna våre bader i giftstoffer - bokstavelig talt, samt i overført betydning. I våre tester har vi funnet kjemikalier som bekymrer oss kraftig i en rekke produkter innen klær og kosmetikk.

Ett pennal eller én solkrem er ikke farlig isolert sett. Men når vi får denne risikoen fra en rekke produkter i dag etter dag over lengre tid, oppstår faren for alvorlige skadevirkninger som kreft og redusert mulighet til å få barn.

Nylig testet vi leppepomader, og fant skadelige stoffer i fire av fem produkter. Tidligere har vi gjort tilsvarende funn i for eksempel våtservietter, barnejakker, skoleutstyr og leker. Da forstår vi at vi ikke kan ha tunellsyn på faren ved å bruke ett enkelt produkt. Vi må åpne øynene for hva vi utsetter oss og barna våre for når vi summerer opp bruk av kosmetikk, hygieneprodukter, klær, leker og annet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer