DEBATT

Kjære sykepleiere, gratulerer med dagen!

Det er han som følger vaktsomt med, våker over deg om natten og sørger for riktig medisin. Det er hun som vokter over nyfødte, syke og skadede med kyndig blikk og trente hender.

RESPEKT: Etter at jeg ble helsepolitiker har respekten for denne yrkesgruppen økt ytterligere. 
Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX
RESPEKT: Etter at jeg ble helsepolitiker har respekten for denne yrkesgruppen økt ytterligere. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Verdens internasjonale sykepleierdag er en dag verdt å markere! Jeg har stor respekt for sykepleierne. De utgjør på mange måter grunnstammen i helsetjenesten. La meg slå fast at alle helsepersonellgruppene er viktige, de utfører hver for seg helt essensielle oppgaver og samlet sett er de det laget vi trenger rundt pasienter og brukere.

Samtidig står sykepleieren i en særstilling verden over. Sykepleieren er ofte den første pasienten møter, det er han som følger vaktsomt med, våker over deg om natten og sørger for riktig medisin. Det er hun som vokter over nyfødte, syke og skadede med kyndig blikk og trente hender. De spesialutdannede sykepleierne tar i mot våre nyfødte, de følger opp og gir ekstra trygghet til barna våre på skolen, de er brikken ingen operasjonsstue, akuttmottak, kreft- eller intensivavdeling klarer seg uten. Jeg vil gjerne låne Sigrid Bonde Tusvik sine ord: Sykepleierne er der alltid.    

Min mor er sykepleier, og jeg er veldig stolt av henne på alle måter. Samtidig har det gitt meg forståelsen av at sykepleie kan være et hardt yrke, både fysisk og psykisk. Turnus er ikke alltid en dans på roser. Etter at jeg ble helsepolitiker har respekten for denne yrkesgruppen økt ytterligere. Sykepleiere er ofte alene, de mangler kollegaer og fagfeller. Det er bekymringsfullt at nyutdannede sykepleiere varsler at de ikke vil jobbe i hjemmetjenesten, der vi vet behovet blir størst i tiden som kommer. De melder at det delvis er fordi de står for mye alene med komplekse situasjoner, og jobber i for små fagmiljø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer