DEBATT

Kjære Westerdals, vi sees i retten!

Oppførselen deres den siste tiden har gjort det mer og mer åpenbart for oss som sier nei at denne saken ikke lenger handler om penger.

FOR MYE SKOLEPENGER: Westerdals har tilbudt 50 millioner kroner til tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye. «Vi sees i retten!, skriver Erling Løken Andersen, tidligere elev, i dette brevet til skolen.
FOR MYE SKOLEPENGER: Westerdals har tilbudt 50 millioner kroner til tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye. «Vi sees i retten!, skriver Erling Løken Andersen, tidligere elev, i dette brevet til skolen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag gikk fristen for forliket som dere har tilbudt oss ut. Sammen med over 500 andre tidligere elever har jeg sagt nei. I den anledning har jeg forsøkt å skrive et brev til dere, men allerede innledningsvis i brevet mitt blir jeg usikker på adressaten. For hvem skriver jeg egentlig til når jeg skriver til dere? Hvem er Westerdals?

Skriver jeg til «den gamle skolen», som ulovlig overfakturerte meg og 1300 andre elever for for mye skolepenger gjennom ti år? Skriver jeg til skolen som drev studier uten godkjente læreplaner hos NOKUT og som svindlet Lånekassen for over 50 millioner i urettmessig støtte? Til skolen som lovstridig tok ut over 100 millioner kroner i et de facto skjult utbytte og som blåste pengene på et privatfly? Den «den gamle skolen» - som nå er siktet av Økokrim for Lånekassen-svindel?

Eller skriver jeg dette brevet til den «nye skolen», den som innledningsvis i prosessen beklaget så fryktelig mye, som forsikret at de skulle «rydde opp» og at alle elevene skulle likebehandles? Den som gradvis, etterhvert som ukene gikk, ble hardere og hardere i tonen, og som satte i gang en passivaggressiv e-postkampanje mot oss elever? Den som avholdt lukkede pressemøter og som til slutt endte opp med å tilby elevene 60 prosent av de ulovlig overfakturerte skolepengene? Skjønt, 60 prosent - uten renter selvsagt. Reellt sett ligger det «rause» tilbudet på mellom 20-40 prosent av elevene sine krav. Skriver jeg til den «nye skolen» som ikke ville tilby en krone til de elevene som hadde gått på studielinjene som manglet offentlig godkjenning?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer