DEBATT

Vi ere en nasjon vi med!

Alt for lenge har jeg, som mange andre sittet stille.

INTEGRERING: Assad Siddique oppfordrer til sterkere egeninnsats for å bli integrert. foto: Privat
INTEGRERING: Assad Siddique oppfordrer til sterkere egeninnsats for å bli integrert. foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden jeg var liten gutt har jeg ansett meg selv som nordmann. Nordmann først, og så pakistaner. På samme måte som noen andre kan være nordmann først, og så sørlending eller nordlending. Damen som lærte meg å gå på ski var nordmann. Det var også mannen som hjalp moren min til sin første jobb eller alle de menneskene som har gitt meg mulighetene gjennom et halvt liv til å realisere alle mine drømmer. Jeg er ikke bare nordmann, jeg er en stolt nordmann.

Jeg er stolt fordi jeg har sett alt det gode som bor i oss nordmenn, som folkeslag. Jeg har sett at vi har verdighet, medmenneskelighet og hjertevarme. Vi har empati og evnen til å føle med andre selv om de ikke står oss nær. Vi har respekt - ikke bare for mennesket, men alt som er levende. Jeg hører ofte at nordmenn er så kalde, men jeg vil si at vi er et godt folk med varme og toleranse - selv om det kan være litt vanskelig å komme innpå oss på vinterstid.

I lang tid har jeg observert tendenser som viser en mislykket integrering. At vi 40 år etter at de første innvandrerne kom til Norge fortsatt diskuterer ukultur som tvangsekteskap og omskjæring synes for meg å være et godt eksempel på dette. Det føles som at vi tar et skritt frem og to tilbake. Avstanden og kanskje skepsisen mellom ulike grupperinger i samfunnet vokser og det skal stadig mindre til før noen føler seg krenket, såret eller tråkket på. Vi ser en økning av radikale miljøer, og flere skrekkhistorier i media fra både nær og fjern om hvor ille det er - senest historier om bydeler ute av kontroll hos søta bror. Jeg tror ikke vi i Norge trenger å frykte tilsvarende tilstander, men - jeg tror heller ikke disse problemene vil løse seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer