Mann (27) dømt for voldtekt av kvinne på Burger King-toalett

Får fire års ubetinget fengsel.

DØMT TIL FENGSEL I FIRE ÅR: En 27-åring er dømt for voldtekt av en kvinnen på toalettet på en Burger King-restaurant.
DØMT TIL FENGSEL I FIRE ÅR: En 27-åring er dømt for voldtekt av en kvinnen på toalettet på en Burger King-restaurant. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 27 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en kvinne på Burger King i Karl Johans gate i Oslo i september i fjor.

Mannen forklarte i september at han ikke husket hva som hadde skjedd, men at det ville være «en katastrofe» hvis han hadde gjort det. I tingretten erkjente han ikke straffskyld for forholdet.

I tillegg må mannen betale et oppreisningsbeløp på 150 000 til den fornærmede kvinnen.

I dommen heter det at mannen tok seg inn på dametoalettet på Burger King-restauranten etter kvinnen og at hun ble voldtatt der. Hun ble seinere funnet av en sikkerhetsvakt. Ifølge den domfelte var kontakten frivillig, men dette støttes ikke av overvåkingsvideoer på stedet, ifølge retten.

- Typisk overfallsvoldtekt Oslo tingrett har trodd på fornærmede i saken og ikke den tiltalte. Han skal blant annet ha kommet med helt nye, sentrale opplysninger om hendelsesforløpet først under hovedforhandlingen, noe retten følte var lite troverdige.

Retten bemerker i dommen:

«Tiltaltes handling må karakteriseres som en typisk overfallsvoldtekt, ved at det ikke var noen kontakt mellom partene på forhånd som ga fornærmede noe forvarsel eller noen mulighet til å avverge situasjonen...».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer