Om 30 år vil hvite amerikanere som Greg og Vicky være i mindretall

Mens Donald Trump vil bygge mur, endres USAs befolkning drastisk i det stille. Det kan få store konsekvenser for framtidas presidentvalg.

TRUMP-VELGERE: Greg og Vicki Shockley bor i Dallas i Texas, og støtter Trump. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRUMP-VELGERE: Greg og Vicki Shockley bor i Dallas i Texas, og støtter Trump. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DALLAS/HOUSTON (Dagbladet): - Vi trenger en kar som Trump. En som ikke - og jeg må prøve å ikke høres ut som en skikkelig redneck her - tar «fucking shit» fra noen, sier Greg Shockley.

Han har parkert harleyen sin utenfor en bar i sentrum av Dallas i Texas. Innenfor sitter kona Vicky og spiser lunsj med venninna Evelyn Palmer. TV-ene bak bardisken viser amerikansk fotball og opptak av de siste oppsiktsvekkende Donald Trump-uttalelsene.

Om å bygge en mur mot Mexico og kaste ut migranter uten lovlige papirer. Men samtidig som Trump lover og truer, er befolkningen i USA i det stille med å forandres radikalt.

Unge hispanics I 2020 vil «hvite» barn være i mindretall i USA, ifølge folketellerne i U.S. Census Bureau. Og i 2043 vil den «hvite» i befolkningen være i mindretall. Gruppa som vokser raskest er personer med latinamerikansk bakgrunn, i USA omtalt som hispanics. Og det er en ung gruppe. En helt fersk rapport fra Pew Research Center viser at 68 prosent av hispanics er 33 år eller yngre. Blant hvite er det bare 39 prosent i samme aldersgruppe.

Befolkningsendringene kan få store politiske konsekvenser. Washington Posts Chris Cillizza mener utviklingen bør skremme vettet av republikanerne. Svarte velgere og velgere med latinobakgrunn stemmer nemlig i mye større grad demokratisk enn republikansk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer