Julio Kopseng får lovens strengeste straff

Dømt for overgrep mot 17 kvinner.

SERIEVOLDTEKTSDØMT: Julio Kopseng (38) er dømt for seksuelle overgrep mot til sammen 19 kvinner. Her fra 2010, da han var aktuell i TV 2s «Norske talenter». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SERIEVOLDTEKTSDØMT: Julio Kopseng (38) er dømt for seksuelle overgrep mot til sammen 19 kvinner. Her fra 2010, da han var aktuell i TV 2s «Norske talenter». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Julio Kopseng (38) er dømt til lovens strengeste straff - 21 års forvaring med 10 års minstetid. Det går fram av dommen fra Borgarting lagmannsrett.

Dette er lovens maksimumsstraff og den strengeste straffen i en norsk voldtektssak i nyere tid.

Juryen i lagmannsretten fant Kopseng 12. april skyldig i å ha forgrepet seg seksuelt på 17 kvinner i tidsrommet 2001-2013. Dommen er den samme som aktoratets påstand.

- Svært etterlengtet - Vi er fornøyd med at vi har fått medhold i vår påstand. Dommen tar hensyn til sakens karakter, grovhet og omfang. Samtidig sender den et signal om at det nytter å anmelde voldtekt, sier statsadvokat Guro Hansson Bull til Dagbladet.

Trine Rjukan er bistandsadvokat for 10 av de 17 fornærmede kvinnene, og har i 12.30-tida nettopp meddelt alle om utfallet av saken.

- Reaksjonen er enstemmig: De er alle utrolig lettet og glade. Dette er en svært etterlengtet dom, sier Rjukan til Dagbladet.

- Jeg har ingen kommentar, siden jeg ikke har lest dommen, sier Kopsengs forsvarer Djordje Borojevic til Dagbladet i 12.00-tida. Eks-samboer tilkjent 270 000 Kopseng er i lagmannsretten dømt for å ha voldtatt 16 kvinner og forsøkt å voldta én. I tillegg er han funnet skyldig i å ha utsatt sin tidligere samboer for grov og langvarig mishandling; retten legger til grunn at hun ble voldtatt et stort antall ganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer