- Ryanair flyr fra Norge så lenge de tjener penger

Har bestilt fire ruter fra Gardermoen allerede 1. september.

EXIT RYGGE:  Lavprisgiganten Ryanair opprettholder at de legger ned hele virksomheten på Rygge, som dermed må legge ned. Men allerede fra 1. september er Ryanair klare med fire ukentlige ruter til og fra Gardermoen - for første gang. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
EXIT RYGGE: Lavprisgiganten Ryanair opprettholder at de legger ned hele virksomheten på Rygge, som dermed må legge ned. Men allerede fra 1. september er Ryanair klare med fire ukentlige ruter til og fra Gardermoen - for første gang. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verken sjefen for Torp Sandefjord Lufthavn eller flyanalytiker Espen Andersen tror Ryanair kommer til å kutte ut ruter til og fra Norge på tross av den særnorske flypassasjeravgiften, som det irske lavprisselskapet sier er den direkte årsaken til at det legger ned virksomheten på sin norske base på Rygge.

Den forklaringen kjøper ikke statsminister Erna Solberg.

- Ryanair kommer til å fly fra Norge så lenge de tjener penger, uavhengig av en norsk avgift. De er ekstremt dyktige til å snu seg om etter den økonomiske situasjonen, og bryr seg lite om hva landene heter der de flyr, sier adm. direktør Gisle Skansen på Torp til Dagbladet.

Ved siden av Rygge og Haugesund, er privatdrevne Torp eneste norske flyplass der Europas største flyselskap Ryanair opererer i dag.

Tidligere i dag ble det klart at Frp jobber for å fjerne flypassasjeravgiften fra det reviderte statsbudsjettet, og at en enstemmig stortingsgruppe stiller seg bak standpunktet.

Klare for Gardermoen Fra 1. september i år har Ryanair inngått avtale om å starte ruter for første gang fra landets hovedflyplass Gardermoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer