Anklager om dokumentfalsk: - En kriminell handling

Martin Kolberg (Ap) med adresse til forsvarssjefen.

KRASS: Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) rettet seg mot offiserene og embedsmennene som fulgte stortingsbehandlingen og spurte «hvordan kunne dette skje?». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KRASS: Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) rettet seg mot offiserene og embedsmennene som fulgte stortingsbehandlingen og spurte «hvordan kunne dette skje?». Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) stort sett høstet lovord for sine innstramminger, haglet det med kritikk mot  forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen da Stortinget torsdag behandlet Forsvarets salg av brukt militært utstyr.

I en serie artikler har Dagbladet avdekket hvordan norske marinefartøy ble solgt til Nigeria, hvordan norske beltevogner ble solgt til Sudan, hvordan militære lastebiler er solgt til Eritrea og hvordan et privat selskap i USA som ingen vet så mye om fikk kjøpe to norske F-5 jagerfly.

Med utgangspunkt i de tolv fartøyene som nå er i Vest-Afrika rettet kontrollkomitéens leder Martin Kolberg (Ap) et kraftig angrep mot forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen. Forsvars-toppen fulgte stortingsbehandlingen fra diplomatlosjen sammen med flere andre offiserer og embedsmenn fra Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet. Fra Stortingets talerstol snudde Kolberg seg mot Bruun-Hanssen og sa:

- Kjære losjen. Hvordan kunne dette skje? Det er det sentrale spørsmålet som ingen i denne salen kan besvare.

Han var opptatt av at det er svært alvorlig at det har vist seg så vanskelig å få avklart hva som faktisk har skjedd i Forsvarets rekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer