Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Til uka blir det knallvær!

Det blir strålende sol over nesten hele landet neste uke. Dersom meteorologene får rett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skal vi tro meteorologene er det mye godvær i vente til uka - for nesten hele Norge. Et høytrykk med sentrum i Norskehavet skal sørge for godvær i store deler av landet, etter en kjølig helg. 

- Det er et lavtrykk i nærheten av Stockholm som vandrer mot Sør-Norge. Det vil treffe og gjøre det kjøligere i morgen, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Gjermund Haugen til Dagbladet. 

Knallvær til uka Meteorologene melder lavere temperaturer i Sør-Norge ut helga, mens områdene fra Trøndelag og helt opp til Finnmark, sammen med Vestlandet, får det beste været. Men så snus værkartet på hodet. 

- Fra og med tirsdag blir det flott vær over mesteparten av landet, sier meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo til Dagbladet. 

Unntaket er Nord-Norge. Fra mandag kan det komme byger fra sørlige deler av Nordland.

- Troms og Finnmark har knallvær nå, men det vil komme skyer og kjøligere luft fra vest på lørdag. Fra mandag ettermiddag blir det surt med byger fra vest i nord. Prognosene antyder også at det kan komme sluddbyger i deler av Finnmark på torsdag. Et godt tips til nordlendingene er å nyte sola i dag, sier Hansen.

Kan føre til tomme tappekraner Godværet kan ironisk nok true muligheten for å nyte en utepils eller brus i sola. Som Dagbladet meldte tidligere i dag er det varslet
Vestlandet blir helgas værvinner Evanger i Hordaland var varmest i landet i går, med 22,9 grader. Vestlandet blir sammen med Midt-Norge også den store værvinneren i helga, ifølge meteorologene. 

-På indre strøk av Vestlandet kan gradestokken nå 24 grader lørdag. Men det ser ut som at mye av landet kan få temperaturer på rundt 23 grader i morgen, sier vakthavende meteorolog Gjermund Haugen, på telefon fra Vervarslinga for Nord-Norges kontorer i Tromsø. 

Vestlandet: 
Værvinner i helga, men må forvente forbigående byger på mandag. 
- Det bør klare opp på tirsdag. Deretter blir det tørt og fint vær, sier Haugen. 

Sørlandet: 
Et lavtrykk fører til lavere temperaturer og noe regn fram til mandag. 
- Tirsdag blir det fint vær igjen med i temperaturer over 20 grader. Alt tyder på at det fine været holder seg ut hele uka, varsler Hansen ved StormGeo.

Østlandet: 
Skiftende vær lørdag og søndag, med lavere temperaturer og fare for spredte regnbyger. Mandag ettermiddag stiger gradene igjen. 
- Lørdag er det fare for torden i nordlige deler av Østlandet. Temperaturene vil trolig holde seg på mellom 14 til 18 grader resten av helga. Tirsdag stiger temperaturene til over 20 grader, sier Hansen. 

Midt-Norge:
Den store værvinneren den neste uka. Midt-Norge slipper trolig unna lavtrykket. Med unntak av spredte regnbyger lørdag, vil landsdelen beholde det gode været ut neste uke, varsler meteorologene. 

Nord-Norge:
Landsdelen er velsignet med godt vær i helgen, men blir værtaperen neste uke. Torsdag er det fare for sluddbyger i deler av Finnmark. 
- Det vil komme ettermiddagsbyger allerede mandag, etterfulgt av kald luft fra vest. Her gjelder det å nyte godværet i helga, sier Haugen.

Spitsbergen:
I helga fører et lavtrykk til synkende temperaturer, som med unntak av godvær på søndag, er forventet å vedvare ut neste uke. 
- Søndag kommer det et høytrykk på besøk, men det forsvinner fort igjen, forteller Haugen. 

ØL-STANS: En rekke bryggerier kan bli tatt ut i streik neste uke. Det kan føre til tomme tappekraner over hele landet, varsler Bryggeri- og drikkevareforeningen. Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller / Samfoto
ØL-STANS: En rekke bryggerier kan bli tatt ut i streik neste uke. Det kan føre til tomme tappekraner over hele landet, varsler Bryggeri- og drikkevareforeningen. Illustrasjonsfoto: Mimsy Møller / Samfoto Vis mer
SNUR RASKT: Nord-Norge, her representert ved Senja, får sammen med Midt-Norge og Vestlandet det beste været i helga. Men været i nord snur raskt, og neste uke blir det kjøligere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SNUR RASKT: Nord-Norge, her representert ved Senja, får sammen med Midt-Norge og Vestlandet det beste været i helga. Men været i nord snur raskt, og neste uke blir det kjøligere. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!