Frp stuper på ny måling

Nedgang på 3,2 prosentpoeng siden april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På Ipsos partibarometer for mai faller Frp til en oppslutning på 12,6 prosent. Det er en nedgang på 3,2 prosentpoeng siden april, og det skjer etter en lang periode med høyere oppslutning for regjeringspartiet.

Bakgrunnstallene viser at Frp mister velgere til både Ap og Høyre.

- Det er ingen hemmelighet at dette er tall vi ikke er fornøyde med. Men det er 2017 som betyr noe, og dette betyr at vi bare må jobbe enda hardere, sier parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik til Dagbladet.

Les mer på Dagbladet pluss: Frp-målingen får ekspertene til å stusse

Fokus på trender Han understreker også at DNs måling fredag viser en motsatt tendens, med en økning på 2,9 prosentpoeng til en oppslutning på 17,6 prosent.

- Vi er mer opptatt av trender enn enkeltmålinger, og trenden generelt viser en oppslutning på 15 til 16 prosent, sier Nesvik.

I månedens partibarometer får Arbeiderpartiet en oppslutning på 34,8 prosent, en framgang på 2 prosentpoeng siden april. Det ville gitt 67 mandater på stortinget, 12 flere enn i dag.

Rødgrønt flertall Høyre får en oppslutning på 22,6 prosent, tilbake 0,5 prosentpoeng siden april. Venstre får en oppslutning på 5,1 %, frem 0,4 prosentpoeng, mens KrF går tilbake 0,7 prosentpoeng til 5,5 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer