<strong>DØMT:</strong> Reynaldo Bignone den tidligere generalen og diktatoren som styrte Argentina på begynnelsen av 1980-tallet er dømt til 20 års fengsel. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci
DØMT: Reynaldo Bignone den tidligere generalen og diktatoren som styrte Argentina på begynnelsen av 1980-tallet er dømt til 20 års fengsel. Foto: REUTERS/Marcos Brindicci Vis mer

20 års fengsel for argentinsk eksdiktator

En domstol har dømt Argentinas siste militærdiktator Reynaldo Bignone til 20 års fengsel for forsvinningen til over 100 mennesker under Operasjon Condor. 15 eksoffiserer er dømt i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Condor var et program for å pågripe, torturere og drepe politiske dissidenter på venstresiden og var et samarbeid mellom flere søramerikanske diktaturer på 1970- og 1980-tallet. Initiativtakeren var Chiles Augusto Pinochet, men omfattet etter hvert også Argentina, Bolivia, Brasil, Paraguay og Uruguay. Operasjonen ble gjennomfør med USAs velsignelse, og avgraderte amerikanske dokumenter har vært en del av bevisførselen i rettssaken, som startet i 2013.

88 år gamle Bignone soner allerede en livstidsdom for en rekke menneskerettighetsbrudd i løpet av diktaturet mellom 1976 og 1983.

Ytterligere 15 av de totalt 18 tiltalte i saken ble funnet skyldig i sin delaktighet i Operasjon Condor. Den pensjonerte obersten Manuel Cordero fra Uruguay - den eneste ikke-argentineren på tiltalebenken - ble dømt til 25 års fengsel.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer