Steinrik småkommune i Sveits kjøpte seg flyktningfri. Tok heller imot millionbot enn ti asylsøkere

- Det er bedre å sende pengene til flyktningleirer, sier ordføreren.

STEMTE NEI:  - Det er bedre å sende pengene til flyktningleirer, sier ordføreren til Oberwil-Lieli. Kommunen han representerer stemte nei til å ta i mot flyktninger. Foto: Wikimedia Commons/Roland zh
STEMTE NEI: - Det er bedre å sende pengene til flyktningleirer, sier ordføreren til Oberwil-Lieli. Kommunen han representerer stemte nei til å ta i mot flyktninger. Foto: Wikimedia Commons/Roland zh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lille Oberwil-Lieli er med sine 300 mangemillionærer blant de rikeste kommunene i Sveits.

Derfor oppstod det politisk debatt da kommunen med totalt 2157 innbyggere, fordelt på landsbyene Oberwil og Lieli, valgte å takke nei til å ta i mot 10 flyktninger og heller ta boten tilsvarende 2,4 millioner kroner.

- Vi vil ikke ha dem her. Vi har jobbet hardt hele livet, og vil ikke at samfunnet vårt skal bli ødelagt, skal en av innbyggerne ha sagt til Daily Mail.

- Egoistisk Summen er i praksis prisen Bremgarten-kommunen betaler for å ikke ta i mot flyktninger i det hele tatt, ifølge den britiske avisa.

- Rike kommuner må ta sin del av byrden som følger med. Dette gjelder på samme måte som at land som Storbritannia og Sveits må ta i mot flyktninger, og på den måten avlaste for eksempel Libanon, sier Steve Symonds ved den britiske avdelingen Amnesty til Independent.

Krassere var Kurti Fluri, folkevalgt for det liberalistiske partiet FDP. Han omtalte beslutningen som egoistisk og høyst usolidarisk, ifølge avisa Blick.

- Bruk boten andre steder Det er ordfører Andreas Glarner i Oberwil-Lieli sterkt uenig i, ifølge Independent. Han hadde 52 prosent av kommunens befolkning i ryggen da han ved forrige månedskifte gikk inn for å ikke ta imot flyktningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer