Libertarianerne i USA har valgt presidentkandidat

Det libertarianske partiet i USA har nominert tidligere New Mexico-guvernør Gary Johnson som sin presidentkandidat søndag. Johnson var også kandidat i 2012.

VALGT: Libertarianerne har valgt Gary Johnson til sin presidentkandidat. Foto: AP Photo/John Raoux, File
VALGT: Libertarianerne har valgt Gary Johnson til sin presidentkandidat. Foto: AP Photo/John Raoux, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Han har foreslått å droppe inntektsskatt og selskapsskatt, og i stedet erstatte dem med omsetningsavgifter. Dessuten vil han fjerne skatteetaten, handelsdepartementet, utdanningsdepartementet, mattilsynet og det føderale narkotikapolitiet.

Libertarianerne støtter abort, likekjønnet ekteskap og legalisering av narkotika og er mot våpenkontroll. Dette begrunner de med at folk burde få lov til å gjøre som de vil, så lenge de ikke skader andre.

Nå må Johnson kvalifisere til å delta i presidentdebattene. For å gjøre det må han få en gjennomsnittlig oppslutning på 15 prosent på minst fem anerkjente meningsmålinger.

Det beste resultatet partiet noensinne har fått, var da Ed Clark samlet 921.000 stemmer, eller 1,1 prosent av totalen, i 1980.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer