Nye masseovergrep i Tyskland

26 kvinner hevder å ha blitt befølt under en festival.

TRE ARRESTERT: Politiet har arrestert tre menn, etter at 26 kvinner har anmeldt seksuelle overgrep under en musikkfestival i den tyske byen Darmstadt. Foto: Boris Roessler/AFP/dpa
TRE ARRESTERT: Politiet har arrestert tre menn, etter at 26 kvinner har anmeldt seksuelle overgrep under en musikkfestival i den tyske byen Darmstadt. Foto: Boris Roessler/AFP/dpa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag skal flere titalls kvinner ha blitt utsatt for overgrep og trakassering under musikkfestivalen Schlossgrabenfest i den tyske byen Darmstadt. 

- Vi kjenner fortsatt ikke detaljene rundt hva som har skjedd, sier polititalsmann Ferdinand Derigs til Die Welt.Politiet opplyste først at tre kvinner hadde fortalt at de hadde blitt omringet av en gruppe menn, som så utsatte dem for seksuelt krenkende oppførsel. 

Nå melder tyske medier at 26 kvinner har stått fram med lignende historier etter helgen. Rundt 400 000 publikummere skal ha besøkt festivalen som ble gjennomført i helgen.

Politiet tror antallet anmeldelser kan øke de neste dagene. 

- Det er viktig at andre kvinner som har opplevd det samme melder fra til oss, sier Derigs videre.

Etterforskes som overgrep Kvinnene skal ha forklart at de ble omringet og antastet av fremmede menn. Politiet etterforsker hendelsene som seksuelle overgrep og uønsket seksuell tilnærming, men ingen av kvinnene skal ha rapportert å ha blitt voldtatt.

Politiet i Darmstadt opplyser i en pressemelding at kvinnene har forklart at mennene skal ha hatt sørasiatisk utseende. Natt til søndag arresterte politiet tre mistenkte menn fra Pakistan. Minst to av dem er asylsøkere, ifølge kringkasteren Deutsche Welle. Mennene er i alderen 28-31 år, melder Spiegel online. De tre mennene har siden blitt løslatt. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer