Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Gi dere nå, NFF

Innfører NFF sluttspill i eliteserien, kommer jeg ikke til å se på.

PRESIDENT: President i NFF Yngve Hallén på Ullevaal stadion i Oslo onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
PRESIDENT: President i NFF Yngve Hallén på Ullevaal stadion i Oslo onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Meninger

Konsulentselskapet Hypercube presenterte i fjor en rapport som foreslo drastiske endringer av seriestrukturen i norsk toppfotball.  Forslagene ble gjenstand for omfattende kritikk, og saken ble ikke fremmet på fotballtinget i vår. Men det ser ikke ut til at de har gitt opp. Forslaget kommer trolig igjen, nå som en del av en større endring av divisjonssystemet.

Det kan være gode grunner for å vurdere det siste, men det gjør ikke en modell med sluttspill mer spiselig. Den engelske ligaen ble etablert i 1888, og var basert på at lagene møtte hverandre to ganger hver sesong, en gang på hjemmebane og en gang på bortebane. Siden har det forblitt slik, og i Norge har vi hatt samme system siden 1963. Rekken av seriemestere, kåret på samme måte, representerer en viktig form for kontinuitet. Fotballens sterke posisjon vitner ikke akkurat om at det er noe folkekrav å endre denne modellen.

Argumentene mot alternative seriemodeller har ikke endret seg nevneverdig på ett år. For det første har tradisjoner verdi i seg selv i en idrett som fotball. For det andre er det lite som tilsier at en sluttspillmodell vil styrke hverken publikumstilstrømningen eller det sportslige nivået, noe jeg sammen med en bekjent forsøkte å dokumentere i en analyse under fjorårets debatt. De fleste fotballinteresserte vil ikke ha en slik modell. Man undres på hvem det er NFF lytter til når de kommer trekkende med dette enda en gang.

Det er på tide å si tydelig fra. Hvis det vedtas å innføre en modell som innebærer sluttspill, kommer jeg ikke til å bruke en krone på norsk klubbfotball før de tar til vettet. Alene gjør det neppe særlig inntrykk på NFF, men kanskje noen flere kan signalisere at de tenker i samme baner. Alternativt kan man følge norsk fotball på vanlig måte den første delen av sesongen, og så boikotte sluttspillet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling