Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Gjør deg klar til et julebord med colt, ribbe og dram før det er for seint

Uten våpen stopper Norge og ikke bare Norge, hele verden har våpendilla og det enkleste er som kjent en pistol. Nå i juleborsesongen foreslår vi derfor et coltbord med ribbe, pølse og revolver fordi snart kommer DE og tar oss!

FRAGMENT AV ET COLT-BORD: Vi er nå inne i den tida da det er klart for å trekke og drekke fra hofta, mens verden rundt oss skyter på alt og alle. Foto. Aleksander Nordahl.
FRAGMENT AV ET COLT-BORD: Vi er nå inne i den tida da det er klart for å trekke og drekke fra hofta, mens verden rundt oss skyter på alt og alle. Foto. Aleksander Nordahl. Vis mer
Meninger

O’ du gode sol. Du som i går leide oss ned på jobben, som sørget for at en overvektig mann lurte seg selv ved å se en tynn og lang skygge kastende lettere poetisk på fortau og byens flotte fasader.

Skyggen var i godt lune. Forbi Bislett stadion, Domkirken og ikke minst da den var i ferd med å legge på svøm utenfor Havnelageret i indre Oslo havnebasseng. Sola er skyggens beste venn, mens verden der ute og hjemme er en vedvarende tristesse. Hør bare!

Norsk Telegram Byrå (NTB) er vår nyhetslanger som får en tung skygge til å skjelve:

Politifolk i hele landet har

bevæpnet seg fra tirsdag morgen. Det skjer på grunn av den økte terrortrusselen mot Norge.

Videre: Tungt bevæpnede

opprørere har tatt kontroll over byen Damasak i delstaten Borno

i Nigeria, melder lokale medier. Opprørerne som skal være tilknyttet terrorgruppen Boko Haram.

Og: En mann i 50-åra ble skutt på Oppsal i Oslo tirsdag ettermiddag.

I tillegg: Mannen som tok initiativet til den norske finansieringen av et sykehus der IS-krigere nå blir behandlet, ber Norge trekke hele pengestøtten.

Frykten for krig: Norske F16-fly observerte to russiske krigsfly utenfor norskekysten tirsdag morgen.

Og igjen: Politifolk i hele landet har bevæpnet seg fra tirsdag morgen.

Fra United States of Guns: Over 150 skudd ble avfyrt og flere bygninger ble satt i brann i Ferguson under opptøyene natt til tirsdag.

Fra Saudi: 77 personer har blitt arrestert i Saudi-Arabia, mistenkt for tilknytning til ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

Det ser ut til at våpen løser alt. Våpen til folket, våpen i stall, krybbe og barnehager, men samtidig, er det noen som kan fortelle meg hvordan verdenssamfunnet skal oppføre seg mot religiøse fascister som terroriserer alt og alle i Allahs navn? Be til Gud? Nope, men om en snau måned er det jul, jaggu sa jeg Colt-bord. Snaps fra hofta.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media