Attack of the hverdagskropp!!

Takke meg til Kardash'en og, til nød, Renée Zellwegers ommøblerte, jeg mener omdiskuterte fjes. Eller drap og Ebola, selvfølgelig.

SKAM?:  Her ventet jeg Kardash-nytt, eller kanskje mer Zellweger-fjes, og så frir avisa til min kikkermentalitet med valkebilder? skriver Høverstad. Foto: Faksimile Kamille
SKAM?: Her ventet jeg Kardash-nytt, eller kanskje mer Zellweger-fjes, og så frir avisa til min kikkermentalitet med valkebilder? skriver Høverstad. Foto: Faksimile KamilleVis mer
Meninger

Steng aviskioskene! Nå risikerer du å bli utsatt for dissende, strekkmerkede, bent frem gjennomsnittlige kropper når du blar i magasinet ditt. Og det vil vi søren dutte meg ikke se.

Sigrid Hvidsten stiller viktige spørsmål i Dagbladet 29.10: Hva er det med rumpa til Hanne Sørvaag, eller den oppkneppede olashortsen til Sandra Borch, som gjør at hun skal føle seg vel?

Ja, det kan du spørre om, Sigrid.

Her frekker to formfulle damer seg rett inn i glaninga vår, og den ene ha'kke ferdigbarbert leggene engang. Hvilken rett har de til å sprade rundt på forsiden slik? Her ventet jeg Kardash-nytt, eller kanskje mer Zellweger-fjes, og så frir avisa til min kikkermentalitet med valkebilder. Jeg klikker lydig, angrer sporenstreks, og skynder meg til Gaza-reportasjer i stedet.

Repetisjon er effektivt. Og nå var vi jækla godt i gang med å høre hvordan anoreksi fikk Linnéa Myhre kåret til Norges mest sexy kvinne. Alle vet at undertøysreklamer er retusjert, derfor føler ingen utilstrekkelighet lenger, bare nyter at modellene har anstendighet til å blende oss med plettfrihet. Basert på representasjonen i media må det uansett være flest slike kvinner i verden.

Og så kommer den skamløse hverdagskroppen og påtvinger oss virkelighet. Intet mindre enn en strekkmerkefest, som, hvis dette fortsetter, vil repeteres og repeteres, helt til det ikke-perfekte blir rent normalisert.

Må jeg virkelig risikere å se ikke-appellerende bilder i avisa mi? Daglig dose av lettkledde kvinner godtar jeg, men kan ikke media holde seg til den kroppstypen jeg er vant til? Når gjennomsnittskvinnen sniker seg inn på min egen netthinne i hytt og gevær synes jeg det vitner om manglende hensyn til min personlige smak. Som forbruker ønsker jeg å se vakre mennesker! De uskjønne kan vi godt fortsette å glemme.

Hva er det egentlig med rumpa til Hanne Sørvaag, eller shortsen til Sandra Borch? Tror de kanskje at jeg blir påvirket av kvinner jeg ser i media?

Jeg ser at jeg skrev «den skamløse hverdagskroppen» tidligere. Jeg mente selvfølgelig skamfull.

Eller som Sigrid sier: Kle på dere'a, jenter (ikke du, Linnéa).

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.