Akersgatas Rock City-hat

Gigantomanien i kommune, fylke, departement og storting, med påfølgende «misforståelser», har ført til kostnadsmareritt for Namsos.

OVERSKUDD:  Rock City Namsos ble åpnet av kulturminister Anniken Huitfeldt november 2011. « Fra underskudd på 9 millioner kroner i 2012, går Rock City nå med overskudd», skriver artikkelforfatterne. Foto: NTB Scanpix
.
Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpix
OVERSKUDD: Rock City Namsos ble åpnet av kulturminister Anniken Huitfeldt november 2011. « Fra underskudd på 9 millioner kroner i 2012, går Rock City nå med overskudd», skriver artikkelforfatterne. Foto: NTB Scanpix . Foto: Bjørn Tore Ness / NTB scanpixVis mer
Meninger

Kulturredaktør Geir Ramnefjell spanderer spalteplass på å råde kulturminister Widvey til å ikke redde Rock City. Han viser til Namsos kommunes skandaler i denne svært mediebelyste institusjonen med nasjonalt mandat for pop og rock.

Ramnefjell har rett i at Rock City har hatt en kronglete livsvei der rolleblandinger, politisk rot og økonomiske overskridelser har dominert. Senest iscenesatt av et klønete styre som har brukt mesteparten av sin halvårige levetid på å forsøke å sparke daglig leder Åsmund Prytz. Uten hell, med et forhandlingsresultat der styret trekker oppsigelsen! Komikveld vil mange si, og med rette har Rock City ofte vært leverandør til «Nytt på Nytt» og andre satireinstitusjoner.

Som kommunepolitikere i Namsos har vi vært kritiske til hvordan Rock City utviklet seg. Uføret er ikke bare vår skyld, også nasjonale politikere har bidratt. Gigantomanien i kommune, fylke, departement og storting, med påfølgende «misforståelser», har ført til kostnadsmareritt for Namsos. I Namsos har vi hatt angst i befolkningen og blant lokalpolitikerne. Angst for å legge oss ut med lokale og nasjonale beslutningstakere, inkludert ordfører og styre.

Den formidable økonomiske ryddejobben daglig leder startet høsten 2012 har gitt resultater. Fra underskudd på 9 millioner kroner i 2012, går Rock City nå med overskudd. De var og godt i gang med å bruke den skreddersydde infrastrukturen ved bygningen og hotellet. Tallrike rocke-band på turne sør- og nordover har brukt anlegget som den utviklingsarenaen den er. Slik steg Rock Citys omdømme lokalt og nasjonalt. Rock City tok et steg tilbake, begynte i det små blant utøverne og var i ferd med å bygge et senter som nasjonal bransje kunne være delaktig i og føle eierskap til. Det er noe vi tror vil lykkes.

Det vi i Namsos er stolte av, er at vi har kjempet lokalpolitiske feider, og vunnet. Prosessen siden i sommer har vært oppgjør med intern ukultur i politikk, kultur- og næringsliv. Vi har sagt at nok er nok og ved styrets retrett når det gjelder oppsigelsen av daglig leder ligger det an til ro i rekkene også i Rock City.

Så, kjære Storting, gi oss en sjanse i statsbudsjettet 2015. Vi akter ikke å ende opp som Oslo OL.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.