ANNONSØRINNHOLD

1. januar får verdenseliten høre et nytt Kollen-brøl. Her kan du vinne billetter!

Første nyttårsdag kan du oppleve noe helt nytt og spennende på en av verdens mest kjente idrettsarenaer.

Kollen-brølet ljomer vanligvis gjennom tett Holmenkollen-tåke en søndag ettermiddag i mars.

1. januar 2018 er det i stedet verdenseliten i alpint som skal få høre publikums oppmuntrings-brøl, når de setter utfor i det som er Norges mest besøkte turistattraksjon - feil vei.

Rennet kalles City Event Oslo, og arrangeres av Holmenkollen Skifestival.

Selv om det blir show fra start til slutt er selve rennet et ekte verdenscuprenn i disiplinen parallellslalåm.

Dermed får publikum oppleve spennende og tøffe dueller, der alpinistene konkurrerer én mot én, mann mot mann og kvinne mot kvinne.

Til slutt står det to vinnere igjen, som får kjenne på et helt nytt Kollen-brøl på tidlig kveld første nyttårsdag.

Vinn billetter

re:member er en av hovedsamarbeidspartnerne til City Event Oslo, og har på samme måte vært en stolt sponsor av alpinlandslagets spennende reise og utvikling, gjennom Skiforbundet alpint, helt siden 2011.

KJØRER FEIL VEI: Alpinistene kjører over veien og ned på sletta i Holmenkollen med retning hoppkanten.
KJØRER FEIL VEI: Alpinistene kjører over veien og ned på sletta i Holmenkollen med retning hoppkanten. Vis mer
BAKKEN PREPPES: Slik ser det ut i Holmenkollen like før jul.
BAKKEN PREPPES: Slik ser det ut i Holmenkollen like før jul. Vis mer

Er du re:member-kunde kan du også bestille billetter med 10 prosent rabatt. Viser du re:member-kortet sammen med billetten, slipper du også kø og kan gå inn via VIP-inngangen.

• Realiser drømmene dine: Søk om kredittkort fra re:member

Perfekt julegave

En billett hit kan være den perfekte julegaven til en hel familie. Et slikt renn er noe de aller fleste sports-interesserte nordmenn vil ønske å få med seg. Hør bare:

Startfeltet i verdenscuprennet i Holmenkollen består av de fire beste utøverne i verdenscupen totalt, samt de 12 beste slalåmkjørerne i verden, på gutte- og jentesiden. Dermed står 32 utøvere i verdensklasse klare til start.

Her kan du vinne billetter til den internasjonale begivenheten:

powered by Typeform

Stillingen i verdenscupen fram til nyttår vil avgjøre hvem som kvalifiserer seg, og hvor mange norske utøvere som blir å se i Holmenkollen.

• Les mer om re:member: Tips og råd om bruk av kredittkort

De som har vært på hopprenn i Holmenkollen vil straks se at alpinistene kjører motsatt vei, med målgang ute på sletta. Startpinnen befinner seg helt oppe på VM-haugen i den spesialbygde bakken.

Derfra går parallellslalåm-løypa over veien, og ned motbakken i hoppbakken. Totalt er bakken 180 meter lang med 18 porter og ett hopp. Hvert heat avgjøres over to omganger, én i rød løype og én i blå løype.

1. januar får verdenseliten høre et nytt Kollen-brøl. Her kan du vinne billetter!

Nina Haver-Løseth er Norges beste slalåmkjører på jentesiden, og tidlig i desember tok hun en kikk på stillaset som blir til skibakke når kalenderen viser 2018.

Ikke paddeflatt

BYGGEPLASS: Alpinistene besøkte Holmenkollen før alpinbakken var ferdig.
BYGGEPLASS: Alpinistene besøkte Holmenkollen før alpinbakken var ferdig. Vis mer

- Jeg liker at det er litt helling og at det ikke bare er paddeflatt. Jeg synes de har bygd opp et bra stillas. Det er nok helling til at det blir nok tempo og fart, sier Haver-Løseth til NTB.

Samme type publikumsvennlige renn er tidligere blitt arrangert i Stockholm, Moskva og München.

- Det er høyt tempo og mye som skjer. FIS ønsker mer og mer av sånne renn, for de ser at det funker, ser Haver-Løset som ikke er den eneste norske alpinisten som gleder seg.

- Det blir utrolig gøy å få masse norske tilskuere, og venner og familie som ser på rennet. Endelig har vi fått et parallellslalåmrenn i Norge! Det blir veldig gøy, sier alpinisten Jonathan Nordbotten til Skiforbundets nettsider.

Etter nyttårsrennet og Tour de Ski

Ikke vær redd for å gå glipp av andre sportslige høydepunkter 1. nyttårsdag, Startskuddet i Holmenkollen går nemlig ikke før etter nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen og etappen i Tour de Ski.

Sportssjef for City Eventet i Holmenkollen er Marius Arnesen, tidligere landslagssjef og NRK-kommentator.

- Endelig samles de aller beste alpinistene i selveste Oslo! Jeg synes det er positivt å få vist fram sporten og gjøre den enda mer tilgjengelig for folk flest. Det går ikke an å gjøre noe annet enn å glede seg, sier Arnesen.

• Ferie med kort: Reiseforsikring inkludert når reise betales med kredittkort

STILLAS: Slik ble toppen av selve slalåmbakken bygget.
STILLAS: Slik ble toppen av selve slalåmbakken bygget. Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.