ANNONSØRINNHOLD

STAYCATION: Det er massevis av gøyale ting å finne på hjemme på sommeren.
STAYCATION: Det er massevis av gøyale ting å finne på hjemme på sommeren.Vis mer

10 geniale tips til en perfekt staycation

Hjemmeferie i sommer? Her er våre beste tips til hele familien.

Staycation, altså å ha ferie hjemme, kan være både koselig og spennende for hele familien. På sommeren er det nemlig flust med aktiviteter man kan finne på både inne og ute. Her er våre beste tips!

1. Telttur i skogen (eller i hagen – eller på balkongen)

Å dra på telttur er både spennende og morsomt. Hvis det er første gang ungene skal sove i telt, trenger man strengt tatt ikke dra lenger enn ut i hagen. Det kan være minst like spennende for de litt yngre! Sovepose og liggeunderlag, myggspray, kjølegel og en liten hodelykt eller lommelykt kommer godt med.

Dersom du ikke har hage, går det også an å lage et «telt» av pledd og puter på balkongen. Lag lun stemning med en praktisk campinglykt eller solcellelykter i forskjellige former og fasonger, og vips har du et superkoselig krypinn rett utenfor balkongdøra.

LIGGEUNDERLAG OG SOVEPOSE: De fleste barn syns det er spennende å sove ute i telt, men det er lurt å gjøre opplevelsen behagelig så man får lyst til å gjenta den.
LIGGEUNDERLAG OG SOVEPOSE: De fleste barn syns det er spennende å sove ute i telt, men det er lurt å gjøre opplevelsen behagelig så man får lyst til å gjenta den. Vis mer

Drar dere ut i skogen, er det massevis av ting man kan finne på. Er dere ved vannet kan dere bade eller dra på fisketur. En tredelt fiskestang er perfekt å ta med seg på tur. Å styre litt med stormkjøkken syns også barna er gøy. En ferdig pannekakerøre på flaske er et godt tips, det kan du sprite opp med selvplukkede blåbær, for eksempel. Bacon er også lett i sekken, billig og enkelt å tilberede.

Det går også an å ta med seg en oppblåsbar båt for en padletur på vannet – bare husk redningsvest!

BÆRPLUKKER: Plukk bær effektivt med en bærplukker.
BÆRPLUKKER: Plukk bær effektivt med en bærplukker. Vis mer

2. Plukk bær og lage noe godt

Bærsesongen er i gang, så hvorfor ikke dra til skogs og plukke bær? Jordbærene har vært i sesong siden juni, og blåbær og bringebær modner i midten av juli. Solbær og stikkelsbær er også rett rundt hjørnet.

Bærene kan selvsagt spises som de er, men kan også med fordel spises sammen med iskrem, kjeks eller hva det måtte være. Rørte bær på brødskiva er heller ikke å forakte, eller hva med å tørke dem? Godt blir det uansett!

3. Skattejakt i hagen

For ungene kan sommeren bli lang, og da er det fint å ha noen spennende aktiviteter på lager. Hva med å stelle i stand skattejakt i hagen eller nabolaget? Gjem en skatt – det kan være for eksempel en leke, et blad eller noe annet gøy – og tegn et kart som ungene må følge for å finne skatten.

For å gjøre det ekstra morsomt kan du gjemme massevis av lapper med hint på, der hver lapp leder til en ny lapp – som til slutt leder til skatten. Det er både gøy og slår ihjel masse tid på late sommerdager.

SPILL: Kubb kan spilles i hagen, på stranda eller hvor som helst.
SPILL: Kubb kan spilles i hagen, på stranda eller hvor som helst. Vis mer

4. Utendørsspill

Frisbeegolf: En gøyal måte å kaste frisbee på.
Frisbeegolf: En gøyal måte å kaste frisbee på. Vis mer

Det finnes flere typer utendørsspill som passer like godt i hagen som på hytta eller på stranda. Kubb og hagebowling er både morsomt og kan få fram konkurranseinstinktet - eller hva med utendørsyatzy eller frisbee?

Ta gjerne fresbee et hakk lengre og prøv frisbee-golf. Det eneste du trenger er en discgolf-kurv og noen gode frisbeer i ulike størrelser.

God, gammeldags slåball går aldri av moten, og er morsomt for både store og små. Er det skikkelig varmt ute, passer det godt å kaste seg utfor en vannsklie etterpå. Om været skulle snu, passer det bra å leke seg med fingermaling inne.

HVEM SKLIR LENGST?: Prøv en heftig vannsklie for varme sommerdager.
HVEM SKLIR LENGST?: Prøv en heftig vannsklie for varme sommerdager. Vis mer

5. Lag saftis

Å lage egen saftis kan være forfriskende og ikke minst spennende for de litt yngre. Og best av alt – du kan lage akkurat den isen du vil. Fyll saftisformer med juice, frukt, bær eller saft, og la stå i fryseren i et par timer. Det er avkjølende og deilig på sommeren.

PIKNIK I DET FRI: Å spise ute i det fri er herlig på sommeren. Putt noe godt i piknikkurven, rull ut pleddet og nyt lunsjen eller frokosten i friluft.
PIKNIK I DET FRI: Å spise ute i det fri er herlig på sommeren. Putt noe godt i piknikkurven, rull ut pleddet og nyt lunsjen eller frokosten i friluft. Vis mer

6. Piknik i hagen eller på verandaen

Å stelle i stand en piknik trenger ikke være en heidundrandes affære – piknik i hagen eller på verandaen er ofte mer enn tilstrekkelig for å bryte opp litt og bli moro. Rull ut et pledd, pakk piknikkurven med rundstykker, frukt og kald drikke, og nyt lunsjen eller frokosten i det fri.

7. Lag hjemmekino

Å se en film hjemme er vel og greit, men det kan være enda mer gøy å gjøre en skikkelig «kinoopplevelse» ut av det. Gjør det så mørkt som mulig (for eksempel med rullegardiner), server popcorn i popcornbeger og snurr film.

Er det varmt nok ute på kvelden, går det også an å lage utekino med en prosjektor og et lerret eller en hvit vegg. Legg ned en pute eller to til å sitte på, og ha et pledd i bakhånd i tilfelle det blir kjølig. Kanskje kan naboene inviteres også?

SOMMERSTEMNING: Plukk blomster og sett dem i en vase.
SOMMERSTEMNING: Plukk blomster og sett dem i en vase. Vis mer

8. Plukke blomster og tørke/presse dem

Det er alltid hyggelig å plukke blomster. Sett en bukett i en vase eller flaske, eller flett en blomsterkrans. Blomster kan også tørkes og presses til pynt året rundt. Bare legg dem flatt med noe tungt oppå, for eksempel en bunke bøker, og la det ligge i et par uker.

9. Bade i sprederen

En klassiker – å bade i sprederen går aldri av moten. Deilig avkjøling på varme sommerdager når man ikke orker eller har tid til å dra på stranda.

10. Sparke- eller sykkeltur

En gyllen mulighet for litt sommertrim er å ta fram sykkelen eller sparkesykkelen og oppdage nye steder i nabolaget (husk hjelm). Turen trenger slett ikke være så lang!

God sommer!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson