ANNONSØRINNHOLD

SOMMERAKTIVITETER: Hvorfor sitte inne og glo på nettbrettet når det er masse annet gøy å finne på?
SOMMERAKTIVITETER: Hvorfor sitte inne og glo på nettbrettet når det er masse annet gøy å finne på?Vis mer

10 geniale tips til sommeraktiviteter (som ikke involverer nettbrett)

Trenger du tips til hva ungene kan finne på i sommer som ikke involverer nettbrettet? Her er våre beste tips.

Trenger ungene en digital detox? Fortvil ikke! På sommeren er det flust med aktiviteter man kan finne på ute. Her er våre beste tips!

1. Telttur i skogen (eller i hagen)

Å dra på telttur er både spennende og morsomt. Hvis det er første gang ungene skal sove i telt, trenger man strengt tatt ikke dra lenger enn ut i hagen. Det kan være minst like spennende for de litt yngre! Sovepose og liggeunderlag, myggspray og en liten hodelykt eller lommelykt kommer godt med.

LIGGEUNDERLAG OG SOVEPOSE: De fleste barn syns det er spennende å sove ute i telt, men det er lurt å gjøre opplevelsen behagelig så man får lyst til å gjenta den. William koser seg. Foto: Clas Ohlson
LIGGEUNDERLAG OG SOVEPOSE: De fleste barn syns det er spennende å sove ute i telt, men det er lurt å gjøre opplevelsen behagelig så man får lyst til å gjenta den. William koser seg. Foto: Clas Ohlson Vis mer

Drar dere ut i skogen, er det massevis av ting man kan finne på. Er dere ved vannet kan dere bade eller dra på fisketur. En fiskestang med teleskopstang er perfekt å ta med seg på tur. Å styre litt med stormkjøkken syns også barna er gøy. En ferdig pannekakerøre på flaske er et godt tips, det kan du sprite opp med selvplukkede blåbær, for eksempel. Bacon er også lett i sekken, billig og enkelt å tilberede.

Det går også an å ta med seg en oppblåsbar båt eller kajakk for en padletur på vannet – bare husk redningsvest!

BÆRPLUKKER: Plukk bær effektivt med en bærplukker.
BÆRPLUKKER: Plukk bær effektivt med en bærplukker. Vis mer

2. Plukk bær og lage noe godt

Bærsesongen er i gang, så hvorfor ikke dra til skogs og plukke bær? Jordbærene har vært i sesong siden mai, og blåbær og bringebær modnet i midten av juli. Nå er også solbær og stikkelsbær rett rundt hjørnet.

Bærene kan selvsagt spises som de er, men kan også med fordel spises sammen med iskrem, kjeks eller hva det måtte være. Rørte bær på brødskiva er heller ikke å forakte, eller hva med å tørke dem? Nam!

3. Skattejakt i hagen

Stell i stand skattejakt i hagen eller nabolaget! Gjem en skatt – det kan være for eksempel en leke, et blad eller noe annet gøy – og tegn et kart som ungene må følge for å finne skatten.

For å gjøre det ekstra morsomt kan du gjemme massevis av lapper med hint på, der hver lapp leder til en ny lapp – som til slutt leder til skatten. Det er både gøy og slår ihjel masse tid på late sommerdager.

SPILL: Kubb kan spilles i hagen, på stranda eller hvor som helst.
SPILL: Kubb kan spilles i hagen, på stranda eller hvor som helst. Vis mer

4. Utendørsspill

Det finnes flere typer utendørsspill som passer like godt i hagen som på hytta eller på stranda. Kubb og krocket er klassiske spill som er like populære i dag som før i tida, eller hva med å kaste griser i festlig lag?

5. Lag saftis

Å lage egen saftis kan være både spennende og morsomt. Fyll saftisformer med juice, frukt, bær eller saft, og la stå i fryseren i et par timer. Det er avkjølende og deilig på sommeren.

PIKNIK I DET FRI: Å spise ute i det fri er herlig på sommeren. Putt noe godt i piknikkurven, rull ut pleddet og nyt lunsjen eller frokosten i friluft.
PIKNIK I DET FRI: Å spise ute i det fri er herlig på sommeren. Putt noe godt i piknikkurven, rull ut pleddet og nyt lunsjen eller frokosten i friluft. Vis mer

6. Piknik i hagen eller på verandaen

Å stelle i stand en piknik trenger ikke være en heidundrandes affære – piknik i hagen eller på verandaen er ofte mer enn tilstrekkelig for å bryte opp litt og bli moro. Rull ut et pledd, pakk piknikkurven med rundstykker, frukt og kald drikke, og nyt lunsjen eller frokosten i det fri.

7. Moro med kritt

Man kan få mye moro ut av en pakke med gatekritt. La ungene tegne sine egne kunstverk på asfalten, eller tegn opp paradis. Krittet spyles enkelt vekk med en hageslange etterpå.

SOMMERSTEMNING: Plukk blomster og sett dem i en vase.
SOMMERSTEMNING: Plukk blomster og sett dem i en vase. Vis mer

8. Plukke blomster og tørke/presse dem

Det er alltid hyggelig å plukke blomster. Sett en bukett i en vase eller flaske, eller flett en blomsterkrans. Blomster kan også tørkes og presses til pynt året rundt. Bare legg dem flatt med noe tungt oppå, for eksempel en bunke bøker, og la det ligge i et par uker.

9. Bade i sprederen

En klassiker – å bade i sprederen går aldri av moten. Deilig avkjøling på varme sommerdager når man ikke orker eller har tid til å dra på stranda.

10. Sparke- eller sykkeltur

En gyllen mulighet for litt sommertrim er å ta fram sykkelen eller sparkesykkelen og oppdage nye steder i nabolaget (husk hjelm). Turen trenger slett ikke være så lang! Tar du med en liten kjøleveske med noe kaldt og forfriskende, blir ikke turen hjem igjen så tung heller.

God sommer!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson