Annonsørinnhold

10 ting å gjøre når det er vår – i tillegg til å bruke solkrem

På tide å nyte den deilige vårsola!

REN NYTELSE: Kjenn så deilig det er når solstrålene varmer deg opp! Foto: Scanpix
REN NYTELSE: Kjenn så deilig det er når solstrålene varmer deg opp! Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er vel sjelden vi har lengtet så hardt og intenst etter våren som nettopp denne evigvarende vinteren.

Men nå er tiden endelig kommet – snøen forsvinner, trærne knopper seg, fuglene kvitrer og sola skinner. Så sulteforet som vi er etter å være utendørs uten å fryse oss halvt fordervet, er det lett å glemme at vårsola er sterk for den sarte huden i ansiktet.

Vitaminer og rynker

Det er egentlig ikke så rart at vi har lengtet etter sola her oppe i nord. Stadig lysere dager gir oss mer overskudd, og vi føler oss så mye freshere når vi får litt farge fra sola. I tillegg gir solstrålene oss livsviktige D-vitaminer.

Ti vår-ting å gjøre

1. Hoppe paradis
2. Kaste klinkekuler
3. Hoppe strikk
4. Lage kunstverk med kritt på asfalt
5. Hoppe i sølepytter
6. Leke sisten
7. Plukke blomster
8. Blåse såpebobler
9. Spille bondesjakk med steiner
10. Fly med drage

Derfor er det så viktig å sende ungene ut i vårsola, og å tilbringe tid utendørs selv!

Samtidig vet vi at solstrålene kan ha negative konsekvenser – særlig hvis vi slipper alt vi har i hendene og løper ut for å hilse på sola, uten å ha tatt på solkrem. For selv vårsola kan være sterk for den sarte og vinterbleke huden i ansiktet.

– Med riktig beskyttelse slipper du at solstrålene tørker ut huden din, og setter evige spor i ansiktet som rynker og pigmentflekker. Du trenger heller ikke tenke på at de lager DNA-forandringer i pigmentcellene, noe som kan forårsake hudkreft, Maria Matsson, regulatoriskt ansvarlig for Cosmica.

Så solkremen må frem, selv om det «bare» er vår. Smør inn både store og små i ansiktet før dere nyter det deilige vårværet. Og husk at selv på dager hvor sola gjemmer seg bak en sky, vil UV-strålene slippe igjennom.

– Med solprodukter fra Cosmica kan du og hele resten av familien nyte våren og vårsola på trygt og sikkert vis, sier Maria Matsson.

VELkOMMEN TILBAKE: Gjett om vi har lengtet etter sol denne vinteren. Nå er det smart å beskytte vinterblek hud mot vårsola! Foto: Scanpix
VELkOMMEN TILBAKE: Gjett om vi har lengtet etter sol denne vinteren. Nå er det smart å beskytte vinterblek hud mot vårsola! Foto: Scanpix Vis mer

Brent blir ikke brunt

Fremdeles er det mange som tror at man må bli litt rosa for å få den fine brunfargen i ansiktet. Men slik er det ikke. Rød hud er nemlig tegn på at huden har fått for mye av de skadelige stråler, og det setter den ikke pris på. Så smør deg med høy faktor, du får den etterlengtede gløden i ansiktet likevel.

Etter at du har smurt deg selv og barna, er det lurt å minne menn i nærheten på at de også trenger solbeskyttelse. Selv om de skulle påstå at de aldri blir solbrent, risikerer jo huden deres også solskader!

Ikke noe kliss

Det er lett å velge solprodukter som beskytter huden på en trygg og sikker måte. Er du ekstra smart, velger du produkter som også tilfører den sarte ansiktshuden ekstra fuktighet.

– Cosmicas solkremer for ansiktet er ekstra fuktighetsgivende, og trekker lett inn i huden uten å være klissete, sier Maria Matsson i Cosmica.

Kremene er uten parfyme, fargestoffer og alkohol, slik at de passer for selv de mest sensitive hudtypene. De inneholder også antioksidanter som beskytter huden mot skadelige frie radikaler, og siden de er ekstra vannresistente passer de perfekt både for snø og strand.

Cosmicas solprodukter får du kun kjøpt på apoteket. Her får du også råd og veiledning til å velge det som passer best for deg. Men med disse produktene vi viser her, skal en familie være godt dekket for vårsola!

10 ting å gjøre når det er vår – i tillegg til å bruke solkrem

Cosmica Sun Kids Lotion Active SPF 50+

Dette er en sollotion som er spesielt utviklet for barnas følsomme hud. Den inneholder et avansert, bredspektret og fotostabilt UV-filter slik at huden får umiddelbar beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler.

Lotionen trekker raskt inn i huden, uten å føles klissete, og kan til og med smøres på våt hud.

Den er ekstra vann- og sandresistent, og inneholder verken alkohol, fargestoffer eller parfyme. Derimot inneholder den Cosmica Triple Moist Complex, som gir umiddelbar, intensiv og langvarig fuktighet i dybden.

10 ting å gjøre når det er vår – i tillegg til å bruke solkrem

Cosmica Sun Kids Stick ActiveSPF 50

Det er ikke alltid lett å få barna til å ta på solkrem i ansiktet mange ganger om dagen, selv om det er det som gir best beskyttelse. Med denne solstiften blir det enklere! Den gir høy og effektiv beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler med en gang den er påført, og kan dessuten brukes på våt hud.

Stiften er uten alkohol, parfyme og fargestoffer, og ekstra vannresistent.

10 ting å gjøre når det er vår – i tillegg til å bruke solkrem

Cosmica Sun Face Cream SPF 50+

Vårsola er skarp for den sensitive huden i ansiktet, så du trenger ekstra god beskyttelse mot de skadelige UV-strålene. Og husk at du får farge, selv om du bruker høy faktor!

Denne solkremen gir umiddelbar beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler, samtidig som den tilfører fuktighet til ansiktet. Kremen trekker raskt inn i huden, uten å være klissete. Den inneholder også Cosmica Triple Moist Complex som gir umiddelbar, intensiv og langvarig fuktighet i dybden.

Cosmica Sun Lip Balm SPF 30

10 ting å gjøre når det er vår – i tillegg til å bruke solkrem

Det er ikke bare ansiktshuden som trenger beskyttelse mot solstrålene! Det er også viktig å ta vare på den myke huden på leppene.

Denne leppepomaden gir umiddelbar beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler. Cosmica Sun Lip Balm SPF 30 inneholder pleiende og mykgjørende Canola Oil som bevarer fuktigheten i leppene, og har en mild duft av vanilje. Leppepomaden er ekstra vannresistent og uten alkohol, parfyme og fargestoffer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer