Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

KJEKT Å HA: Noen ting bør du alltid ha i hus – i tilfelle.
KJEKT Å HA: Noen ting bør du alltid ha i hus – i tilfelle. Vis mer

10 ting det er kjekt å ha liggende hjemme

Noen ting bør du alltid ha i hus – i tilfelle.

Noen ting tenker man rett og slett aldri over at man trenger – og så oppstår behovet plutselig, og da er det praktisk å ha det liggende slik at man slipper å bli stående med skjegget i postkassa.

Her er en liste over ti ting du bør vurdere å alltid ha i hus.

BEST I TEST: Batterier fra Clas Ohlson.
BEST I TEST: Batterier fra Clas Ohlson. Vis mer

1. Batterier

Batterier er en klassiker som det alltid lønner seg å ha for hånda. Både AA-batterier og AAA-batterier kommer godt med til fjernkontroller, lommelykta og radioen.

Dersom du har andre dingser som bruker såkalte knappcellebatterier, som kodebrikke til nettbank, klokker eller bilnøkler, kan det være lurt å ha et par av disse batteriene liggende i tillegg.

Visste du forresten at Clas Ohlsons batterier ble kåret til best i test av Testfakta i Sverige?

2. Lyspærer

Når lyspæra ryker seint på kvelden og butikken er stengt, er det lurt å ha en ekstra pære på lur. Clas Ohlson har et enormt utvalg forskjellige lyspærer i LED, som erstatter alt fra klassiske E27-pærer til dekorpærer og spotter. Pærer som har fast lys og pærer som kan dimmes, pærer med hvitt lys, pærer med farget lys og pærer med WiFi – det er nesten bare fantasien som setter grenser!

ALT DU TRENGER: Basisverktøy til enhver situasjon.
ALT DU TRENGER: Basisverktøy til enhver situasjon. Vis mer

3. Basisverktøy

De viktigste verktøyene, som skrutrekker, hammer, tang og skiftenøkkel, er kjekt å ha i tilfelle noe skulle gå i stykker hjemme. Dersom sengebeinet løsner og må strammes, eller et bilde skulle falle ned, er det praktisk å kunne løse problemet i en fei.

Har du de viktigste verktøyene liggende, er du forberedt dersom noe skulle skje.

KJEKT Å HA: Praktiske latexhansker som passer utmerket til oppvask, rengjøring, bilvask etc.
KJEKT Å HA: Praktiske latexhansker som passer utmerket til oppvask, rengjøring, bilvask etc. Vis mer

4. Utstyr til rengjøring

Vi har alle vært der: Du har småkviet deg for storrengjøringen hele uka, men på lørdag er det tid for å kjøre på – bad og kjøkken skal vaskes, stue og soverom skal ryddes, og endelig skal det bli skikkelig rent hjemme.

Lørdag formiddag står du motivert og klar, bare for å innse at kjøkkensprayen er tom, den siste kluten er skitten og det er hull i gummihanskene. I tillegg mangler du flekkfjerner.

Da er det fort gjort at rengjøringen settes på vent på ubestemt tid … Ha rengjøringsutstyret klart på forhånd, så slipper du skår i planene.

Visste du forresten at det finnes en allsidig svamp som endrer konsistens etter vannets temperatur? Kaldt vann gjør den hard, slik at den egner seg for komfyr, limrester på glass og speil, mens varmt vann gjør den myk, som gjør den perfekt til sensitive underlag, glass, boller og vaser. En smarting!

NÅR RØRET ER TETT: Denne fikser biffen.
NÅR RØRET ER TETT: Denne fikser biffen. Vis mer

5. Stakefjær

Enda en dings som man aldri tenker over at man trenger før man virkelig trenger den – blir røret tett, skikkelig tett, er stakefjæra dingsen som redder dagen. En stakefjær består av en lang remse med fjærstål, med en kule på tuppen. Denne føres ned i røret der proppen sitter, og ødelegger proppen slik at røret åpner seg.

Men husk: Det beste middelet mot tette rør er regelmessig vedlikehold – stakefjæra bør være siste utvei!

Les også: Slik fikser du tette sluk hjemme

LYS OPP: Ethvert hjem bør ha en lommelykt liggende.
LYS OPP: Ethvert hjem bør ha en lommelykt liggende. Vis mer

6. Lommelykt

Skulle strømmen gå, kan en lommelykt være ekstremt kjekt å ha. Pass også på at du har ekstra batterier liggende – en lommelykt som ikke lyser er ikke noe særlig tess.

Er du ekstra praktisk anlagt, kan en hodelykt være lurt å ha liggende i tillegg. Da kan du ha begge hender fri mens lykta lyser opp foran deg.

LYS OPP MED LED: LED-kubbelysene har batteritid på flere hundre timer.
LYS OPP MED LED: LED-kubbelysene har batteritid på flere hundre timer. Vis mer

7. Fyrstikker og stearinlys/telys

Går strømmen over lengre tid, er det lurt å ha et alternativ til lommelykt i hus.

Å lyse opp et helt rom med lommelykt fungerer heller dårlig, men stearinlys eller telys gjør jobben effektivt. Fyrstikker eller lighter til å tenne dem er også kjekt å ha.

PS! Visste du at kronelysene til Clas Ohlson er miljømerket med Svanen?

Alternativt kan man bruke LED-kubbelys eller LED-telys – disse har batterier som varer i flere hundre timer, og kan redde en ellers mørk kveld.

8. Førstehjelpsutstyr

Førstehjelpsutstyr er en typisk ting man helst skulle sett at man aldri kommer til å få behov for å bruke, men å være føre var er alltid bedre enn alternativet. Har du det liggende, er du forberedt i tilfelle uhell skulle skje.

9. Ekstra lader

LAD TELEFONEN: Ekstra ladekabler gjør at du aldri trenger bekymre deg for at mobilen skal gå tom for batteri.
LAD TELEFONEN: Ekstra ladekabler gjør at du aldri trenger bekymre deg for at mobilen skal gå tom for batteri. Vis mer

Se for deg: Du kommer hjem fra skole eller jobb med tre prosent batteri igjen på mobilen, men mobilladeren er tygget i stykker av pus, eller er rett og slett sporløst forsvunnet – kanskje har noen «lånt» den. Da er det lurt å ha en ekstra ladekabel til smarttelefonen i bakhånd!

Oppbevar alt av ekstrakabler sammen på et lurt sted, for eksempel i en gjennomsiktig plastboks, så er du alltid forberedt.

10. Febertermometer

Har du ikke allerede et febertermometer hjemme, bør du snarest skaffe deg et. Høy feber kan i verste fall være et tegn på alvorlig sykdom, så det er greit å avdekke om du har feber eller ikke så fort som mulig hvis du føler deg dårlig.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson