Annonsørinnhold

Clas

10 ting det er kjekt å ha liggende hjemme

Noen ting bør du alltid ha i hus – i tilfelle.

KJEKT Å HA: Noen ting bør du alltid ha i hus – i tilfelle.
KJEKT Å HA: Noen ting bør du alltid ha i hus – i tilfelle. Vis mer

Noen ting tenker man rett og slett aldri over at man trenger – og så oppstår behovet plutselig, og da er det praktisk å ha det liggende slik at man slipper å bli stående med skjegget i postkassa.

Her er en liste over ti ting du bør vurdere å alltid ha i hus.

1. Reparasjonssett til hjemmet

First Repair Kit gjør hverdagen din mye enklere, og er noe alle bør ha hjemme. Et smart reparasjonssett med massevis av kjekt-å-ha-dingser for å tette, reparere, lappe og feste.

Reperasjonssettet leveres i en praktisk koffert som er lett å ta med seg, og inneholder alt du trenger til enkle reparasjoner av badeleker, skosåler, slanger, mobiler, tremøbler og mye mer.

SUPERSMART: Førstehjelpsset til hjemmet fullt av kjekt-å-ha-dingser for å tette, reparere, lappe og feste.
SUPERSMART: Førstehjelpsset til hjemmet fullt av kjekt-å-ha-dingser for å tette, reparere, lappe og feste. Vis mer

2. Lyspærer

Når lyspæra ryker seint på kvelden og butikken er stengt, er det lurt å ha en ekstra pære på lur. Clas Ohlson har et enormt utvalg forskjellige lyspærer i LED, som erstatter alt fra klassiske E27-pærer til dekorpærer og spotter. Pærer som har fast lys og pærer som kan dimmes, pærer med hvitt lys, pærer med farget lys og pærer med WiFi – det er nesten bare fantasien som setter grenser!

3. Basisverktøy

De viktigste verktøyene, som skrutrekker, hammer, tang og skiftenøkkel, er kjekt å ha i tilfelle noe skulle gå i stykker hjemme. Dersom sengebeinet løsner og må strammes, eller et bilde skulle falle ned, er det praktisk å kunne løse problemet i en fei.

ALT DU TRENGER: Basisverktøy til enhver situasjon.
ALT DU TRENGER: Basisverktøy til enhver situasjon. Vis mer

Har du de viktigste verktøyene liggende, er du forberedt dersom noe skulle skje.

4. Utstyr til rengjøring

Vi har alle vært der: Du har småkviet deg for storrengjøringen hele uka, men på lørdag er det tid for å kjøre på – bad og kjøkken skal vaskes, stue og soverom skal ryddes, og endelig skal det bli skikkelig rent hjemme.

Lørdag formiddag står du motivert og klar, bare for å innse at kjøkkensprayen er tom, den siste kluten er skitten og det er hull i gummihanskene. I tillegg mangler du flekkfjerner.

Da er det fort gjort at rengjøringen settes på vent på ubestemt tid … Ha rengjøringsutstyret klart på forhånd, så slipper du skår i planene.

KJEKT Å HA: Praktiske latexhansker som passer utmerket til oppvask, rengjøring, bilvask etc.
KJEKT Å HA: Praktiske latexhansker som passer utmerket til oppvask, rengjøring, bilvask etc. Vis mer

Visste du forresten at det finnes en allsidig svamp som endrer konsistens etter vannets temperatur? Kaldt vann gjør den hard, slik at den egner seg for komfyr, limrester på glass og speil, mens varmt vann gjør den myk, som gjør den perfekt til sensitive underlag, glass, boller og vaser. En smarting!

5. Stakefjær

Enda en dings som man aldri tenker over at man trenger før man virkelig trenger den – blir røret tett, skikkelig tett, er stakefjæra dingsen som redder dagen. En stakefjær består av en lang remse med fjærstål, med en kule på tuppen. Denne føres ned i røret der proppen sitter, og ødelegger proppen slik at røret åpner seg.

NÅR RØRET ER TETT: Denne fikser biffen.
NÅR RØRET ER TETT: Denne fikser biffen. Vis mer

Men husk: Det beste middelet mot tette rør er regelmessig vedlikehold – stakefjæra bør være siste utvei!

Les også: Slik fikser du tette sluk hjemme

6. Lommelykt og batterier

Skulle strømmen gå, kan en lommelykt være ekstremt kjekt å ha. Pass også på at du har ekstra batterier liggende – en lommelykt som ikke lyser er ikke noe særlig tess.

Er du ekstra praktisk anlagt, kan en hodelykt være lurt å ha liggende i tillegg. Da kan du ha begge hender fri mens lykta lyser opp foran deg.

LYS OPP: Ethvert hjem bør ha en lommelykt liggende.
LYS OPP: Ethvert hjem bør ha en lommelykt liggende. Vis mer

Batterier er en klassiker som det alltid lønner seg å ha for hånda. Både AA-batterier og AAA-batterier kommer godt med til fjernkontroller, lommelykta og radioen.

Dersom du har andre dingser som bruker såkalte knappcellebatterier, som kodebrikke til nettbank, klokker eller bilnøkler, kan det være lurt å ha et par av disse batteriene liggende i tillegg.

BEST I TEST: Batterier fra Clas Ohlson.
BEST I TEST: Batterier fra Clas Ohlson. Vis mer

7. Fyrstikker og stearinlys/telys

Går strømmen over lengre tid, er det lurt å ha et alternativ til lommelykt i hus.

Å lyse opp et helt rom med lommelykt fungerer heller dårlig, men stearinlys eller telys gjør jobben effektivt. Fyrstikker eller lighter til å tenne dem er også kjekt å ha.

PS! Visste du at kronelysene til Clas Ohlson er miljømerket med Svanen?

Alternativt kan man bruke LED-kubbelys eller LED-telys – disse har batterier som varer i flere hundre timer, og kan redde en ellers mørk kveld.

LYS OPP MED LED: LED-kubbelysene har batteritid på flere hundre timer.
LYS OPP MED LED: LED-kubbelysene har batteritid på flere hundre timer. Vis mer

8. Førstehjelpsutstyr

Førstehjelpsutstyr er en typisk ting man helst skulle sett at man aldri kommer til å få behov for å bruke, men å være føre var er alltid bedre enn alternativet. Har du det liggende, er du forberedt i tilfelle uhell skulle skje.

FØRSTEHJELP: Klart til bruk, når ulykken er ute.
FØRSTEHJELP: Klart til bruk, når ulykken er ute. Vis mer

9. Ekstra lader

Se for deg: Du kommer hjem fra skole eller jobb med tre prosent batteri igjen på mobilen, men mobilladeren er tygget i stykker av pus, eller er rett og slett sporløst forsvunnet – kanskje har noen «lånt» den. Da er det lurt å ha en ekstra ladekabel til smarttelefonen i bakhånd!

Oppbevar alt av ekstrakabler sammen på et lurt sted, for eksempel i en gjennomsiktig plastboks, så er du alltid forberedt.

LAD TELEFONEN: Ekstra ladekabler gjør at du aldri trenger bekymre deg for at mobilen skal gå tom for batteri.
LAD TELEFONEN: Ekstra ladekabler gjør at du aldri trenger bekymre deg for at mobilen skal gå tom for batteri. Vis mer

10. Febertermometer

Har du ikke allerede et febertermometer hjemme, bør du snarest skaffe deg et. Høy feber kan i verste fall være et tegn på alvorlig sykdom, så det er greit å avdekke om du har feber eller ikke så fort som mulig hvis du føler deg dårlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer