ANNONSØRINNHOLD

5 ting du må vite om selvrensende maling

Trenger du egentlig å vaske veggene hvert eneste år? Og hvordan unngå svertesopp og algevekst?

– Butinox Futura Selvrensende Maling er den aller beste eksteriørmalingen vi har, sier kategorisjef eksteriør i Scanox AS, Anders Hvinden.

– Blant annet har den en overlegen glans- og fargestabilitet som gjør at huset ditt får et varig nymalt og vakkert utseende. Det er vi så trygge på at det gis 12 års skriftlig garanti på farge og glans, forteller han.

– I tillegg hjelper en regnskur til med å vaske veggen din fordi overflaten er selvrensende.

Men hva er egentlig selvrensende maling? Her er 5 ting du må vite:

1. Regnvannet legger seg jevnere

Butinox Futura Selvrensende er en høyteknologisk maling med en helt spesiell malingsfilm. Den danner en såkalt hydrofil malingsfilm som gjør at du vil få et langvarig rent utseende med minimalt vedlikehold. At malingen er selvrensende, betyr at urenheter har vanskeligere for å feste seg på kledningen og eventuell skitt og asfaltstøv renner lettere av husveggen ved en regnskur. I praksis vil du se at på en vegg malt med tradisjonell maling vil regn legge seg i dråper som renner ned langs veggen. Vi sier at vannet preller av. Når det slutter å regne, vil noe av vannet bli igjen som dråper på veggen. Når de tørker, vil de legge igjen partikler av støv og skitt på veggen. På en vegg malt med selvrensende maling vil vannet i teorien legge seg som et jevnt sjikt, slik at hele veggen blir dekket av en vannfilm.

Da vil støv og skitt følge med vannet når det renner ned veggen uten å legge igjen dråper.

– Uansett om du er nøye med å vaske huset hvert år eller ikke, så vil du alltid ha et renere hus med selvrensende maling, sier Hvinden.

5 ting du må vite om selvrensende maling

2. Nabolagets peneste hus

Liker du følelsen av nyvasket bil? Med Butinox Futura Selvrensende vil du kunne ha den samme følelsen av nyvasket hus etter en regnskur. Etter å ha testet et vidt spekter av farger mener malingseksperten at det er liten tvil om hva som er den beste malingen om du vil ha nabolagets peneste hus. Ifølge Hvinden vil huset holde seg renere og penere med Butinox Futura Selvrensende maling uansett hvilken farge du velger.

3. Lett å påføre

Butinox Futura Selvrensende maling har i tillegg noe som heter «Smart Flow Technology».

Teknologien gir malingen en silkemyk og kremaktig konsistens, og gjør den lettere å påføre.

– Smart Flow Technology er helt unik. Ikke bare gjør den malingen lett å jobbe med, den sørger også for at penselen tar opp mer maling slik at du får mer ut av hvert eneste penselstrøk. Faktisk er forskjellen på hele 20 prosent, forteller han.

EFFEKTIVT: Med denne malingen blir du kjappere ferdig - og får et bedre resultat.
EFFEKTIVT: Med denne malingen blir du kjappere ferdig - og får et bedre resultat. Vis mer

4. Raskere ferdig

Siden du får med mer maling per strøk og den er ekstra lett å stryke ut, blir du også kjappere ferdig med malerjobben.

Påfør malingen med rull, pensel eller malesprøyte, bare husk å dekke til det som ikke skal males.

– Færre turer i bøtta før veggen er ferdigmalt, gir raskere resultat. Du sparer tid og du sparer ryggen, og du får mindre jobb med vask av huset på sikt, sier Hvinden.

5. Holder svertesoppen unna år etter år

Vekstbetingelse nummer én for svertesopp og algevekst er fuktighet.

Siden den selvrensende malingen fra Butinox Futura gjør at veggen tørker raskere, så er den ekstra effektiv mot tilvekst av begroing.

Færre skittpartikler betyr færre festepunkter for soppsporer i veggen.

EKSPERTENS TIPS: Thor Ingar Røneid er teknisk servicesjef.
EKSPERTENS TIPS: Thor Ingar Røneid er teknisk servicesjef. Vis mer

– Produktene fra Butinox Futura garanterer meget god værbestandighet og lang holdbarhet, og gir suverent best holdbarhet på farge- og glans. Det gis 12 års skriftlig garanti på farge og glans, sier kategorisjefen for eksteriørprodukter.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.